Rendszeresen újraírja végrendeletét Klapka

Nem készül a halálra, de évekkel ezelőtt megírta a végrendeletét Klapka György. Az Aranyember folyamatosan változtatja az iratot.
Nem készül a halálra, de évekkel ezelőtt megírta a végrendeletét Klapka György. Az Aranyember folyamatosan változtatja az iratot.

Klapka György szerencsére kitűnő egészségnek örvend, és még megvalósításra váró konkrét üzleti tervei vannak a következő 15 esztendőre, ám a biztonság kedvéért végrendeletét már hosszú évekkel ezelőtt megírta.

Viszont azóta is folyamatosan frissítgeti az elmúlt évtizedek alatt felhalmozott kétmilliárdos vagyonról rendelkező féltve őrzött iratot. A pár héttel ezelőtt a 88. születésnapját ünneplő üzletember mindent felesége és négy gyermeke kö­zött osztott el igazságosan.

– Körülbelül 400-400 millió forint értékben oszlik szét a javarészt ingóságokba és ingatlanokba fektetett vagyonom. Ebben aztán benne van a zálogházbiznisztől kezdve a német csődbiztosoktól felvásárolt árukészleten és kutyakrematóriumon át a hatalmas dióültetvényemig minden – magyarázta spontán vagyonnyilatkozatát a Borsnak az Aranyember, hangsú­lyozva, hogy nem készül a halálra, mindez csupán elővigyázatosság.

Sőt örömmel újságolta, hogy már nem nyomja a lelkét az a te­her sem, hogy mi lesz az év­tizede­ken át épített Klapka-birodalom sorsa.

– Végre hátradőlhetek, minden vagyonom hozzáértő kezekbe kerül. Ezért száll a dióültetvényem a feleségem tulajdonába például. Sőt még arról is gondoskodtam, hogy halálom után biztosan megkapják a jogosultak a nekik járó hányadot. Kijelöltem ugyanis egy embert, aki felügyeli majd, hogy az örökség elosztása és fel­haszná­lása körül minden rendben menjen – tette hozzá a milliárdos.