Celeb

Reagált Puzsér kritikájára a szüzességére büszke színésznő

Bors

Létrehozva: 2018.05.03.

Puzsér Róberttől már megszokhattuk, hogy szókimondó véleményt alkot, tette ezt a szűz színésznő, Bálint Emese kapcsán is. A megmondóember alaposan odapörkölt a 28 éves hölgynek, aki a Borsnak is elmondta, miért várt ilyen sokáig szüzessége elvesztésével.

Nos, Bálint Emese nem kívánta szó nélkül hagyni Puzsér szavait, és az alábbi közleményben reagált a kritikus bírálatára.

A teljes közlemény, változtatás nélkül:

"Kíváncsian mennék el egy randevúra Puzsér Róberttel. Mivel nem ismer személyesen, nem tudja megítélni sem a lelkem, sem az eszmém, sem az empatikus, őszinte és nyitott személyem, jellemem. A személyes impresszió a sorsdöntő, azt nem pótolja semmi. 

Így amikor az általa RÓLAM írtakat szemügyre vettem, az körvonalazódott bennem, hogy miért nem ismerjük személyesen egymást, ezzel legitimizálva az írást. Robit évek óta becsülöm, kedvelem a munkássága és intellektusa, szatirikus, szarkasztikus és ironikus írásai/mondásai miatt. 

Egy valamit azonban kevésbé tudtam róla, mégpedig azt, hogy bizonyos szavakat az én esetemben obszcén, trágár stílusban használt, egy olyan ritka és párját ritkító nemes SZŰZ ügyben, ami az én sorsomról, életemről, nyitott, őszinte vallomásomról szól. 

Ez nem médiahakni, hanem kampányolás az IGAZ szerelemért, ebben a beteges, „egyéjszakás” világban! Régen az volt a normális (sőt kötelező!), ha valaki még szűz és várja a Férjét, ma pedig az már nem normális, ha MÉG valaki szűzen várja a Férjét és hisz a nászéjszakában?! Itt tart a horpadt világ! 

Számomra a szüzesség érték és NEM tabu. 15 év előadóművészi-színészi-énekesi jubileumi pályafutásom alatt megbizonyosodtam arról, hogy elkorcsult a társadalom, a művésztársadalom pedig főként "kócos-gubancos" és elértéktelenedett! 

Az érintetlenségem ártatlan és az ártatlanságom érintetlen. 

A sors és a példaértékű neveltetésem hozta így, hogy a több ezer udvarló közül eddig senki sem felelt meg az áhítottnak, a vágyaimnak, az igényeimnek. Ezek az én sorozatos döntéseim, mivel nem szeretnék egy felelőtlen házasságban megcsalt áldozat lenni, vagy elvált nővé válni! Én ettől előrelátóbb vagyok! Én ezt az érintetlenséget művészként, 28 évesen KINCSNEK tartom, méghozzá olyan RITKA kincsnek, amelyet NE devalváljunk obszcén kifejezésekkel, tudván azt, hogy a rivaldában az ilyen érintetlenség "fehér-holló effektus". 

Ebben a torz, mocskos, horpadt világban 4 diplomát szerezni, éjt-nappallá téve tanulni, miközben színházban játszom, televízióban dolgozom, 6 miniszteri kitüntetést-méltatást átvettem, mind-mind azt bizonyítják, hogy az egész életem, sorsom példa lehet azok számára, akik ezt másként csinálják vagy csinálták. Ezt nem elítélni kell, hanem erre felnézni! Aki mást mond, az hazudik! 

Én magam soha nem cigarettáztam, soha nem ittam, soha nem hittem a kalandoroknak! Sőt, meneküljenek Tőlem! Még diszkóban sem voltam, könyvtárban annál inkább. Nem leszek senkinek a játékszere! Én ékszere kívánok lenni az Igazinak, akire várok! Jómagam az Alfát és Omegát keresem, érintetlenül, aki az ELSŐ és UTOLSÓ lesz életemben, és akit síron túlig szerethetek. 

Mivel pszichológus (is) vagyok, a Robi által írt "dugás" szó és az általam most leírt SZERETKEZÉS között hatalmas szakadék van. Ahogy a Robi által írt „kefélés” sem állja meg a helyét egy TISZTELHETŐ TISZTA NŐBEN! Én nem erre vágyom, hanem szeretkezésre, az Egyetlenemmel, aki méltó hozzám, nem csupán azért, mert megbecsültem magam és akit én is minden erőmmel megbecsülök majd. 

Robival kapcsolatban ezen nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket csalódásként éltem meg, nem ezt szoktam meg Tőle. Főként nem egy konzervatív, klasszikus és módfelett tiszteletreméltó NŐ „virgo intacta” orvosi megnevezésre gondolva. Ebből a világból kihaltak a tradicionális értékek, kivesztek a klasszikus nézetek, az arisztokratikus jellemek, éppen ezért vagyok egyedül, mert töretlenül várom azt az EGYET, akivel minden nap ünnep és ajándék lesz, örökőszinte hű boldogságban. Még ha ez mesének is tűnik. Hiszek benne, amíg csak élek! Nem áldozom fel magam senkinek a kedvéért, kizárólag majd az Igazinak, az pedig nem áldozat lesz, hanem ajándék. Nem vagyok megalkuvó és nem hiszek a kompromisszumokban. 

Én nem hinném azt, hogy a Robi által megnevezett női nemi szervet (egyéb aktusokat) ilyen közönséges módón kellene lealacsonyítani egy „szeplőtlen művésznő” esetében, hiszen a stílus maga az ember. Jómagam pedig valóban nem ezt érdemlem ennyi erény és megőrzött tisztaság, becsület közepette. Lehet ezek nagy szavak, de akárki megismerhet személyesen, nem árulok zsákbamacskát és akkor intelligenciánk találkozik vagy nem. 

Az én esetemben pedig a testem, érintetlenségem egy meghitt, alázhatatlan, VÉDETT szentély, ez amit hordozok szilárd magatartással magamban. Én soha nem lennék illetlen szavakkal dobálózó akkor, amikor még személyesen nem is ismerem azt, akiről írok, holott lehet, Ő valóban egy "posztmodern Teréz Anya", és lehet, hogy "konzervatív forradalmat indít"... Okkal! Eddig is helyesen döntöttem, hogy soha senkivel nem létesítettem intim kapcsolatot, felületes és hátsószándékkal, mert bizalmatlan vagyok. Joggal. Büszke vagyok a múltamra, az elért eredményeimre, a díjaimra, a diplomáimra, az őszinte emberek elismerő szeretetére. 

Robit igazán kulturált embernek és férfinak tartom, ám a cikkben bizonyos szavai megléptek egy olyan határt egy intellektuális, művész-szűz NŐ esetében, ahol viszont a tiszteletlenség, és a megbecsülés hiánya köszön vissza. A közönségességet soha nem preferáltam, és a szüzességem iránti tiszteletlenséget pedig meggondolatlannak és felelőtlennek tartom. 

Nem is ismer, nem tudhatja, milyen lelki-testi-szellemi kvalitásokkal vívom mindennapjaim. Hangot adtam ennek a médiában, mert tisztátlan és erkölcstelen a világ, és ettől fordult fel a gyomrom, 15 év megélt tapasztalásai után.

Magánügyből közügy lett. Én így tudtam védtelen és tiszta maradni egy tisztátlan világban. Színésznőként, nőként, művészként, számtalan diploma birtokosaként úgy vélem nekem a kulturált, kifinomult, ízléses kritika jár. Minden obszcén, trágár és gyalázatos tartalmat abortálva. Javaslom, mindenki nézzen a saját lelkiismeretébe, és gondolkozzon el azon, hogy érdemes-e pálcát törni egy szeplőtlen színésznő felett, aki mindezt ezzel a páratlan nyitottsággal példát statuálva felvállalta ebben a könyörtelen, hazug, irigy, álszent, komolytalan és stílustalan világban.

Robinak köszönöm, hogy gondolt rám ilyen vehemenciával. Úgy látom, hogy írásai közül a velem (RÓLAM) kapcsolatos írása a legolvasottabb és legnézettebb, legmarkánsabb hírértékkel rendelkező. Ezt a statisztikák is láthatóan bizonyítják. Ám ehhez nyilván én kellettem, mint "eszköz", vagy mint aktuális "médiatermék", továbbá az, hogy trágár, illetlen, alpári szavakat is beleolvasszon az amúgy hiteles kontextusba, a még nagyobb olvasottság, megosztások, és hatásvadászat érdekében. 

Kedves Robi, előbb ismerj meg, nézz a szemembe, hallgassuk meg egymást, és utána mondj kritikát, kérlek! Én szívesen találkozom Veled, akár még kamerákkereszttüzében is. Eddig is kedveltelek, ezután is, csupán kérlek az elvhű, erkölcseihez ragaszkodó, intellektuális művész-lényt NE vezesd egy másik vágányra, ahová NEM való! 
A stílus sem méltó egy méltóságteljes tiszta ügyhöz. Mert: "A DOLGOK ÉRTÉKÉT AZOK RITKASÁGA ADJA"!"

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135494_auto_resized.jpg
origo.hu

Mossuk meg a húst főzés előtt vagy ne - itt a megdöbbentő válasz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27130_resized.jpg?avcount=1713303609
origo.hu

Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135308_auto_resized.png
metropol.hu

„Lenyűgöző látni” – Magyar válogatott focistáról áradozott ellenfélként a Bundesliga-edző

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17120913_auto_resized.jpg
vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132777_auto_resized.jpg
ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133939_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az ukrán külügyminiszter nemes egyszerűséggel megzsarolta az Egyesült Államokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27131_resized.jpg?avcount=1713303609
origo.hu

Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134351_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130831_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyon aggódnak a rajongók Zimány Linda miatt - most szúrták ki a testén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RiuPh-hTzx-M74_miVhy5JJs45DrP_iO07U5sxcnWvY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNjNmE5MTRiNmM4YjQ4Njk5ZWViZjBiNjc2ODIwMDc5.jpg
Csinos

Felröppent az 54 éves Barta Sylvia szoknyája, mindent látni lehetett - videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/9JxSysKcyK_5cXWw82kU6fjwl1FuqakCG2PX2phFk2I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhjOGJjMGVjZjRmYjRiYWFhMjZiNjAzMDVhMzVhMGFm.jpg
Karrier

Majka Curtist másolja? Ezért szegődött az RTL-hez