Rászálltak a rendőrök Lajcsi szomszédaira

Két rendőrnő faggatta csütörtökön Lajcsi szomszédjait: egy víztorony és a vízfogyasztási szokások érdekelték őket. Mindenkit kihallgatnak.
Két rendőrnő faggatta csütörtökön Lajcsi szomszédjait: egy víztorony és a vízfogyasztási szokások érdekelték őket. Mindenkit kihallgatnak.

A rendőrség továbbra is minden követ megmozgat, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, ami a Lagzi Lajcsi ellen lopás és vesztegetés gyanújával indult nyomozást illeti. Csütörtökön újabb razziát tartottak Boldogasszonypusztán. Ezúttal azonban nem Galamboséknál, hanem a település la­kóinak házait járták sorra.

– Két rendőrnő jött egy gyönyörű fehér autóval. Igyekeztek azonban megbújva parkolni, majd szép sorban végigjárták a település házait – mondta egy helybéli informátorunk. – Először el sem akartuk hinni, miről kérdezik az embereket, az érdekelte őket, valóban van-e víztorony Lajcsi birtokán. Pedig a torony már akkor is látható, ha az ember autóval jön be a faluba, sőt, innen, az út széléről is egyértelműen látható. Az is érdekelte őket, kaptunk-e vizet Lajcsitól, és ebből a toronyból. Akit meg nem találtak itthon, azokat állítólag beidézik majd Székesfehérvárra – magyarázta informátorunk, aki meglepődött, hogy ezúttal már nem csak Lajcsiék birtokán kutatnak a zsaruk bizonyítékok után.

© Fotó: Fejér Bálint

Informátorunk azt is hozzátette: az itt lakó alig két-három tucatnyi ember főleg idős nyugdíjas. Ügyes-bajos dolgaikkal általában a közeli Tatára vagy Komáromba járnak be, de oda is segítséggel, Boldogasszonypusztán ugyanis nincs tömegközlekedés.

– Hogyan és milyen közműveket veszünk igénybe? Milyen időszakokban fizettünk villanyszámlát? Igaz-e, hogy van itt víztorony? Mivel fûnenek Lajcsiék? – ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tettek fel nekünk – mondta másik informátorunk.

Galambos Lajcsit tele­fonon értük utol. Miután tájékoztattuk, mivel kapcsolatban kérdeznénk, pici gondolkodási időt kért, majd megeredt a nyelve.

– Amíg csak engem és a családomat lepték meg és faggatták, addig nem tehettem mást, lenyeltem. Igaz, azt is nehezen viseltem – kezdte Lajcsi. – Most meg azt hallom, hogy már az ittenieket sem hagyják nyugton. Boldogasszonypusztára nem jár busz, se vonat, se villamos, se HÉV, sőt metró sem. Az utat, ami ide vezet is általában én szoktam karbantartani. Abban azonban mind a nyomozók, mind a he­lyiek munkáját megkönnyítem, hogy ha valóban Székesfehérvárra kell majd menniük kihallgatásra, egy mikrobusszal megoldom az utazásukat. Csak mi­előbb véget érjen ez az ügy – magyarázta Lajcsi, aki hozzátette: korábban is számos alkalommal elmondta, a rendőrségen is, hogy saját vize van.

Hogy mit kereshettek valójában? Természetesen erről is szerettük volna megkérdezni a zsarukat, de válaszukig a jövő hétig biztosan várni kell.