Radics Gigi: A magyar közvetítés alatt nem volt csúszás gond

A Vizes VB kulisszatitkairól és személyes élményeikről először a Borsnak mesélt Radics Gigi és Takács Nikolas, akik Benned a győztes/Hero Inside You címen énekelték el együtt a 17. FINA Vizes VB hivatalos megnyitó dalát.
A Vizes VB kulisszatitkairól és személyes élményeikről először a Borsnak mesélt Radics Gigi és Takács Nikolas, akik Benned a győztes/Hero Inside You címen énekelték el együtt a 17. FINA Vizes VB hivatalos megnyitó dalát.

Csúszott a hang a fellépés során, valami gond lehetett a technikával. Önök ebből mit vettek észre?

Gigi: A magyar közvetítés alatt nem volt ilyen csúszás gond, de azt láttam, hogy pl. a nemzetközi élő közvetítéseken előfordultak csúszások a hang és a kép között, ezek valamilyen technikai problémák voltak sajnos, a visszajelzések alapján azért így is élvezték az előadásunkat.

Nikolas: Több próbán is részt vettünk Gigivel, így minden technikai problémát amelyek korábban felmerültek kijavítottunk, nagyon komfortosan éreztük magunkat a színpadon.

Ha már a találgatásoknál tartunk, egyesek már horrorgázsit emlegetnek...

Gigi: Számomra és a csapatom számára sokkal fontosabb ebben az esetben is az a megtiszteltetés, ami a felkéréssel együtt jár. Vidéki álmodozó kislányként soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd én nyithatok meg egy vizes világbajnokságot és azt sem, hogy majd egy olyan dalt dúdolnak a világ sok pontján, amiben én is szerepelhetek. Ez gázsiban kifejezhetetlen érzés egy művész számára.

Nikolas: Természetesen mi is olvastunk már mindenféle találgatásokról, de ahogy ez lenni szokott ilyen esetekben a szerződésünk végett konkrétumkról nem beszélhetünk. Annyit azért elárulhatunk, horrorgázsiról nincs szó. Mint művésznek, nekem amúgy is sokkal fontosabb az az óriási megtiszteltetés, hogy a 17. FINA vizes világbajnokság hatalmas színpadán ott állhattam Gigivel és elénekelhettük a megnyitó dalát. Ezt az érzést és örömöt anyagilag kifejezni és felülmúlni nem lehet.

Mit éreztek a színpadon, miközben a fél világ figyelte Önöket a televíziókon keresztül?

Gigi: Már a felkérés is felfoghatatlanul jó érzés volt, nem minden nap éri az embert olyan megtiszteltetés, hogy a hazájában megrendezendő vizi világbajnokság megnyitójának dalát énekelheti. Amikor megtudtam, hogy Nikolas lesz a férfi előadó a "Benned a győztes" című dalban, akkor még jobban örültem. Nagyon szeretem őt és a hangját, úgyhogy a stúdióban könnyű volt a közös munka.

Sok próba előzte meg a pénteki megnyitó ünnepséget, az időjárás viszontagságának viszont ki voltunk téve rendesen, mivel a hatalmas színpadot a Dunára építették meg a szabad ég alatt. Mivel idén elég esős a nyár, ezért izgalmas volt, hogyan alakul a megnyitó, de szerencsére nagyon jól sikerült minden, nagyon profi és világszínvonalú produkció született. Ritkán izgulok, de most azért bevallom izgultam rendesen, itt nem lehetett hibázni.

Nikolas: Elképesztően jól éreztem magam végig, mielőtt fel mentem volna színpadra hálát adtam hogy ott lehetek, nagyon jól éreztem magam, és nem gondolkodtam, hogy mennyien látják a világon.

Számítanak nemzetközi visszajelzésre a produkció kapcsán?

Gigi: Rengeteg gratulációt kaptunk, például a CNN live stream adás alatt is, amit utólag mutattak meg nekem, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy ennyire tetszett a dal és a produkciónk. De a legjobban annak örülök, hogy a magyar sportolókat buzdíthattuk kicsit, figyelni fogom a versenyt és remélem a dalunk sok erőt ad majd nekik a győzelemhez.

Nikolas: Nem számítok ilyen jellegű visszajelzésre, a dalunk az ünneplésről szólt, arról hogy ott lehetünk és biztathatjuk a sportolókat.

© Czerkl Gábor

Milyen volt a hangulat a backstage-ben, találkoztak CeeLo Greennel vagy más sztárokkal?

Gigi: Mivel nagyon szigorú rendben haladt előre a műsor és sokan készültek a színpad mögött, ezért menetrendszerűen kellett haladni, de nagyon jó hangulat volt, mindenki szorított mindenkinek. Amikor végeztünk a dalunkkal, akkor következett rögtön CeeLo, így sajnos mi elkerültük egymást, és úgy tudom, ő utána rögtön el is ment a helyszínről.

Nikolas: A hangulat nagyon emelkedett és ünnepi volt, hihetetlen jó érzés volt látni azt a rengeteg embert a helyszínen. Sajnos vele nem találkoztunk.

Milyen kulisszatitkot árulnának el olvasóinknak az esemény hátteréből?

Gigi: Én csak a megnyitó napján tudtam meg, hogy közel 30 kamionnal érkeztek a technikai felszerelések a színpadhoz és a fénytechnikákhoz, meg azt is, hogy a színpad tulajdonképpen 3 focipálya méretű volt. Szinte hihetetlen ebbe belegondolni. Amit még elárulhatok, hogy a ruhám a Daalarna márkától volt, imádom az új kollekciójukat és a stylistom azért válsztotta nekem ezt a hosszú uszályos ruhát, mert a koncepció szerint az egész előadás a Duna, a víz és ember kapcsolatára épült, ez a ruha pedig kicsit visszaadta ezt az érzést a gyönyörű színe és légies anyaga miatt.

Nikolas: Elképesztően profi és jóindulatú emberek dolgoztak a stáb soraiban, akik segítettek, ahol tudtak. A tüzijátékot ilyen közelről még soha sem láttam, és nagyon élvezetes volt, bár hangos is, de a látvány mindez feledtette.