Celeb

Puskás Peti: Szexuálisan zaklatták a szerelmemet a színházban

kbv, P. J.

Létrehozva: 2017.10.31.

Úgy tűnik, Sárosdi Lilla vallomásával nemcsak a saját lelkében, hanem más színésznőkben is felszakította a régi vagy nagyon is friss sebeket. A Bors munkatársa a Facebookon olvasta, hogy Puskás Peti barátnője, a harmincéves Eke Angéla is csatlakozott azokhoz a színésznőkhöz, akik megosztották a közösségi oldalunkon azt, hogy velük is történt a nemrég kirobbant Marton-ügyhöz hasonló.

A barátnője őszinte vallomása Puskás Petit is megdöbbentette.

– Sokat beszélgettünk korábban is erről Angélával. Nagyon meglepődtem az egészen, és természetesen szíven ütött, hiszen a szerelmemről van szó. Sokkal sötétebb háttere van ennek az egésznek, mint elsőre látszik. Szomorú, hogy egyelőre nem mindenki meri elmondani pontosan, ki zaklatta – mondta a Borsnak az X-Faktor mentora. Lapunk megkereste a csinos színésznőt is, és arra kértük, hogy elevenítse fel a saját történetét.

– Velem évekkel ezelőtt történt hasonló eset, aminek a részletei­vel nem állok a nyilvánosság elé. A támadó személyét illetően sem az a lényeg, színházi ember-e vagy sem, hanem hogy hatalmi visszaélés történt – kezdte a Ju­nior Prima Primissima-díjas színésznő, akinek szavaiból érezni lehetett, hogy megviselte a né­hány éve történt zaklatás.

Eke Angéla úgy véli, hogy Marton László ügyével még messze nincs vége a botránynak. Sőt!

A lavina még csak most indult el. A színházi öltözőkben sorra nyílnak meg egymásnak a színésznők, és valamennyien arról beszélnek, mit és hogyan kellene cselekedniük.

– Nehéz idők várnak az egész színházi világra. Amióta felszínre jöttek a történetek, a kollégáimmal sokkal nyíltabban meséljük egymásnak a tapasztalatainkat. Borzalmas és egybehangzó elbeszéléseket hallottam. Félelmetes, hogy ki tudja, melyik lesz a következő színház, ahol kiteregetik a szennyest. Megterhelő ez lelkileg a szakmában, régi sebek, fájdalmak és félelem, sokan ezért nem mernek megszólalni. Nagyon sok titok lapul a színfalak mögött. Az bánt, hogy ezek a történések megpecsételik a szakmánkat, pedig ez a jelenség más területeken is tapasztalható. Nekünk, művészeknek az a dolgunk, hogy ezt a társadalmi problémát a saját eszközeinkkel, méghozzá a színpadon dolgozzuk fel – mondta a Borsnak Angéla. 

Már megnevezték az újabb rendezőt

Wunderlich József: féltem

Sok újságíró kereste Marton László ügyével kapcsolatban a Vígszínház több színészét is, akik egytől egyig hárították kérdéseinket. Eddig. Wunderlich József, a teátrum egy fiatal színésze megtörte a csendet, nyilvános levelében egyben Eszenyi Enikő színházigazgatóhoz is szólt. „Gazdasági szempontból az az elsődleges, hogy az „üzemmenet” (a napokban többször hallottam ezt a szót) vagy ahogy néha a munkamennyiség miatt hívjuk, „a gyár” ne álljon meg; nekünk viszont néha meg kell állnunk, hogy egymás szemébe nézzünk – mint emberek, mint gondolkodótársak. Emberi kötelességünk – írta a színész, aki úgy fogalmazott, „nem várhatjuk mindig a megoldást Enikőtől, vagy Várnai Pétertől, vagy egy képzeletben magunk fölé rendelt valakitől, akire könnyedén mutogatunk bizonyos konfliktusokból való menekülésként”.

– Az egészséges párbeszédet és kommunikációt nekünk kell létrehoznunk. Egymásért és

a színházért – magyarázta Wunderlich, aki azt is leírta, mint a többi társulati tag, eddig ő is félt megnyilvánulni.

Az utóbbi eset súlyát jól mutatja, hogy online felületünkön re­kordszámú olvasó volt kíváncsi a cikkre, színészek, rendezők, díszlet- és jelmeztervezők osztották meg a Facebook-oldalukon, majd szinte minden hozzászóló egyértelműen azonosította a férfit.

A színészek és színésznők saját oldalukon nyilvánosan vállalva, de mégiscsak privát beszélgetéseikben többször is megneveztek egy egyébként köztiszteletben álló férfit, és már csak idő kérdé­se, ki lesz az, aki az áldozatok közül elsôként vállalja a nyilvánosság előtt is azt, amit a rendező tett vele. A hozzászólók mindannyian úgy vélik, a cselekmények olyan súlyosak, hogy azokért börtönbüntetés járna.

Ám mivel ezek még mindig csak feltételezések, egyetlen ál­dozat sem vállalta, hogy névvel elmondja, kiről beszél, a rendező nevét továbbra sem írjuk, nem írhatjuk le. Az idézett hozzászólásokból ezért mind a férfi, mind a munkahelye nevét kitöröltük, és így közöljük.

– Mindenki tudja a szakmában, hogy mi ment/megy a … színházban. Azok a molesztált fiatal fiúk, akik a zaklatás ellenére az …-ben maradtak, nem fognak beszélni, maximum azok, akik emiatt jöttek el onnan – vélte egy hozzászóló, akihez azonnal csatlakozott egy másik:

– …-nak börtönben a helye. Kiskorúakat rontott vagy próbált megrontani! A …-nak szintén (de ő lányokat), ennyi! Borzalom, hányinger! – írta egy másik hozzászóló, ezúttal egy színésznő, aki egy másik rendezőt is megnevezett.

– Na végre, meghurcolják őt is! Nagyon megérdemli – írta egy negyedik személy.

Az érintett rendezőt tehát többen is megnevezték, és mindössze idő kérdése, hogy ki lesz az, aki a nyilvánosság előtt is ki meri mondani a nevét.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161217_auto_resized.jpg
origo.hu

Kizárták a futamgyőztest, a McLaren pilótájának adták az első helyet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714063818
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162714_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162850_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162976_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja