Celeb

Puskás Peti: A tehetségnek nincs kora - interjú

Bors

Létrehozva: 2016.11.05.

A The Biebers frontembere hosszú utat tett meg a sikerig, az X-Faktor mentoraként most tapasztalataiból merítve szeretne segíteni a csapatának.

Forrás: Fotó: Fejér Bálint

Milyen érzés egy tehetségkutató műsorban színpad helyett a zsűri székében ülni?

Felelősségteljes. Nagyon sok a tehetséges ember, a szelektálás pedig nem egyszerű. Előfordul, hogy valaki például jól énekel, de valami mégsem stimmel, nekem nem jön át – ilyenkor nehéz a döntés. Az egy dolog, hogy nekem nem tetszik egészen, de mi van, ha valaki másnak igen? Nem lehet mindenkinek megfelelni, így én mindig inkább azon dolgozom, hogy őszinte döntést hozzak, és így rossz érzés nélkül tudok elszámolni magammal.

Sokan meglepődnek a mentorok életkorán, talán túl fiatalnak tartják önöket a feladathoz. Mi a véleménye erről?

Nem gondolom, hogy ebben a helyzetben a korra kellene helyezni a hangsúlyt. Mindannyian rendelkezünk tapasztalattal, ráadásul a szakma különböző területein. Arról nem is beszélve, hogy többen közülünk tehetségkutató műsorból ismertek, így nagyon jól tudjuk, min mennek keresztül a versenyzők. Én például nagyon próbálok figyelni arra, hogy még véletlenül se bántsak meg valakit egy durva megszólalással, vagy akár egy apró arcjátékkal – nem szeretném senki kedvét elvenni attól, amit egyébként örömmel csinál.

Mi az, amit a leginkább tanácsol a versenyzőknek?

Mindig azt mondom nekik, hogy adjanak bele mindent. Semmi sem bosszant fel úgy, mint amikor valaki félvállról veszi a dolgokat. Ha ez az, amit szeret csinálni, akkor csinálja teljes odaadással. Több ezren jelentkeztek a műsorba, és kevés azoknak a száma, akiket be tudunk juttatni a legjobbak közé, így ha már sikerül eljutni valameddig, akkor vegyék komolyan, amennyire csak lehet, hiszen más tehetségektől vették el úgymond a lehetőséget. Ha pedig mégis kiesnek, ne adják fel – én sem tettem. A kitartás nagyon fontos. Számos kis fellépésen vagyunk túl a bandával, sőt eleinte mondhatni saját zsebből koncerteztünk. Ahogy a többiek, úgy én is beleadtam mindent, amit tudtam, fizikailag és anyagilag egyaránt. Amit a színházban megkerestem, belefektettem a zenekarba, és azt látom, hogy most meg is térül az a rengeteg munka és szeretet, amit beleadtunk. A The Biebers jegyzi például az idei Comet hivatalos dalát, Minden a miénk címmel, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk.

Mi a legmeghatározóbb élménye azokból az időkből?

Sose felejtem el, amikor az első, nagy budapesti koncertünkre készültünk. Mivel viszonylag hamar váltunk közkedvelt zenekarrá, meglepődtem, amikor mindössze nyolcan álltak a nézőtéren, ráadásul közülük hat embert ismertünk is. Ledöbbentünk, de aztán szívvel-lélekkel játszottunk nekik, elvégre nem adatik meg mindenkinek, hogy egyből millióknak zenélhessen, és bármekkora a közönség, ugyanolyan jól kell játszani mindenkinek. Utólag aztán kiderült, hogy szervezési hiba miatt a közönségünk egy későbbi időpontban számított ránk, de ebből az élményből azóta is merítek.

Egyszerre énekes, színész és mentor. Hogy van erre ideje?

Ha valamit be kellett áldoznom a karrierem érdekében, akkor az a szabadidőm – viszont bármilyen fáradt is vagyok, mindig képes feltölteni az, hogy a szakmámban dolgozhatok, amit ráadásul nagyon szeretek. Nem akarok lazítani, beleadok mindent. Emlékszem, amikor elkezdtem színészkedni, nem volt könnyű a beilleszkedés, hiszen az egyetemet végzett szakmabeliek nehezen fogadtak el egy tehetségkutatóból odapottyant énekest. Én viszont tudtam, mit akarok, és azt is, hogy nem vallhatok kudarcot. Így mindennap órákkal korábban jártam be a színházba, hogy énekleckéket vegyek és felzárkózzak a többiekhez, a próbákon pedig figyeltem és tanultam. A szabadidő akkor sem számított. Annak viszont örültem, hogy nem a színésznő édesanyám és színész/rendező édesapám alapján ítéltek meg engem, tiszta lappal kezdhettem. Aztán amikor később megtudták, hogy Besztercei Zsuzsanna és Puskás Tivadar fia vagyok, elárasztottak a szeretetükkel.

Mik a tervek a jövőt illetően?

Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon idősebb koromban is úgy fogok-e táncolni meg tombolni a színpadon, mint ahogy azt most teszem, de azt hiszem, a válasz egyértelműen igen. Mick Jagger a mai napig táncórákat vesz. Őszintén egyetértek Horváth Gyöngyivel, aki azt mondta: a tehetségnek 

Rövid szakmai életrajz

2000-es évek 

Bár a gimnázium elvégzése után művészettörténetet szeretett volna tanulni, végül meggondolta magát, és angol–magyar szakon végzett levelezőn a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

2005

Akkor tűnt fel a Megasztár című tehetségkutató harmadik szériájában, ezt követően szólókarrierbe kezdett.

2012

Megalakult a The Biebers nevű zenekar, de ekkor már a Jóban Rosszban című sorozat mellett többek közt a Katona József Színházból és a József Attila Színházból is ismert volt a közönség számára.

2014

The Biebers ebben az évben állt össze a jelenleg is működő hatfős formációvá.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157397_auto_resized.jpg
origo.hu

Drámai végjáték a Magyar Kupa elődöntőjében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27376_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157031_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152307_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27374_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713926712
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713926712
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1U6pUn05Glj3ngoHY_vhWT6f-QLMqIBVmi-704lmvOY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0OGEzNTNhZTU2MjQ2Njc5NTExMzZlZDQ1YjRhYjdj.jpg
Anyaság

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit