Profi testépítő lett az M1 híradósából

Elképesztő formában van a 43 éves híradós, Szentpéteri Eszter, aki mára profi fitneszversenyző is lett.
Elképesztő formában van a 43 éves híradós, Szentpéteri Eszter, aki mára profi fitneszversenyző is lett.

A Hír Tv híradósaként, majd a köztévé egyperces híradóinak riportereként ismerte meg az ország Esztert, de 2012-ben új irányt vett az élete. Elkezdett rendszeresen edzőterembe járni, mert elégedetlen volt ma­gával. – Életemben akkor voltam a legkövérebb, egyetlen nyár alatt tíz kilót szedtem fel. Addig mindig csak tavasszal mentem le az edzőterembe, hogy pánikszerűen felkészüljek a bikiniszezonra – mondta a Borsnak a híradós.

Ezután már hetente háromszor edzett, le is adott tizenhárom kilót, de versenyezni még nem akart. Két és fél évvel ezelőtt egy edzőteremben megismerte az egykori Hip Hop Boyz tagját, Kalocsai Krisztiánt. – Odalépett és szólt, hogy nem szabályosan csinálom a gyakorlatokat. De azt is mondta, hogy versenyeznem kellene. Először nevettem rajta, de aztán elkezdtük a felkészülést.

A híradós tavaly májusban már el is indult első versenyén, és az egyik kategóriában rögtön a hatodik, pontszerző helyen zárt. Bár azóta felszedett tíz ki­lót, de ezt tudatosan tette: időlegesen át kellett állnia a szénhidrátban és húsban jóval gazdagabb, férfiaknak szóló test­építőétrendre. De hamarosan újra visszatér a diétához. Idén ősszel és a 2017-es őszi magyar kupán is elindul, jelenleg a Berkes Teamben versenyez.

A legnehezebb a testépítéshez elengedhetetlen pihenést megoldania, ugyanis éjszakai ügyeletesként gyakran szólítja a szakmája. De bármikor képes néhány órára álomba merülni, ha ideje van. A dohányzásról rég próbál leszokni, nemrég hagyta el újra. Orvos férje mindenben támogatja, ő profi vitorlázó.