Celeb

Prince megérezte közelgő halálát

Bors

Létrehozva: 2016.04.23.

Prince Rogers Nelson eltávozott. A beskatulyázhatatlan zenei zseni a jelek szerint számított rá, hogy közeleg számára a vég.

A mentőket április 21-én reggel riasztották a zenész Paisley Park-i lakásához és stúdiójához. Az azonosítatlan hívó hallhatóan zavartan magyarázta a vészhelyzetet, csak egy rövidebb huzavona után derült ki, hogy az áldozat Prince. Az 57 éves zenészt halála előtt alig egy héttel kórházba szállították, magánrepülőjén ugyanis rosszul lett, ezért csupán 48 percre az otthonától kényszerleszállást hajtottak végre. A sajtósa influenzával magyarázta a helyzetet, ám most kiderült, a sztár olyan injekciót kapott, amelyet drogtúladagolás esetén szoktak alkalmazni.

Prince saját felelősségére távozott a kórházból, miután nem tudtak neki külön szobát biztosítani. Úgy fest, a legenda heroinnal próbálta magát visszapumpálni az életbe, ám a betegségben le­gyengült szervezete nem bírta tovább a terhelést. Az épület liftjében találtak rá az élettelen popikonra.
Készült az eltávozásra, netán akarta is? Néhány momentum arra utal, Prince megérezte, hogy közeleg a végzete. Egész életé­ben irtózott az internettől, utolsó, 2015-ös albumát mégis le lehetett tölteni. Elkezdte írni memoárját, pedig több ízben kifejtette, nem hisz az időben.

– Amikor elkezded számon tartani, az meglátszik rajtad, megöregszel – nyilatkozta ezzel kapcsolatban.

Korábban kategorikusan elutasította, hogy könyvírásra adja a fejét, egy hónappal a halála előtt mégis elkezdte számba venni földi létének egy tucat életre is elegendő történéseit. Az énekes utolsó, atlantai koncertjén különleges és szintén elgondolkodtató csemegével kedveskedett a közönségnek: a nem olyan rég elhunyt másik legenda, David Bowie Heroes című számát is előadta. Április 16-án pedig meglepetésszerűen felbukkant egy otthonához közeli koncerten, de nem énekelt, csupán megmutatta legújabb gitárját, majd így szólt egészségéért aggódó rajongóihoz:

– Még pár napot várjatok, addig ne pazaroljátok az imáitokat!

Szavai hátborzongató jóslatnak tűnnek az elmúlt napok fényében. És még egy misztikus furcsaság: Prince protezsáltja, egy Vanity nevű énekes, akit saját maga női kivetülésének tartott, alig pár hónapja hunyt el veseelégtelenségben – szintén 57 évesen.

Golden Globe-, 7 Grammy- és egy Oscar-díj, hogy csak néhány elismerést említsünk. Prince Rogers Nelson a világ egyik legnagyobb előadója volt, több mint százmillió albumot adott el. Élete vége ugyanolyan ellentmondásos, misztikus, mint egész pályafutása. A rajongók, akik a halála után otthonához látogattak leróni a tiszteletüket, különleges látvánnyal, egy túlvilági üzenettel szembesülhettek: lebilincselő szépségű szivárvány ívelt át a legenda háza fölött.

Bizarr zseni volt a popzene hercege

Afroamerikai zenészcsaládból származott, anyja sokat turnézott, ő kiskorában mindig azt hitte, nem jön vissza többé. Miután szülei elváltak, hol egyikükkel élt, hol másikukkal. Prince állítása szerint akkor sírt életé­ben utoljára, amikor kisfiúként apja kidobta a házból. 19 évesen rögzítette első albumát, ő volt a Warner Records legfiatalabb producere, több tucat hangszeren játszott. Imádta a megbotránkoztatást, szabad szellemű volt. Pózolt meztelenül albumborítón, énekelt a maszturbálásról, két lábon járó szexualitás volt. Olyannyira, hogy Al Gore későbbi alelnök az ő zenéjének hatására harcolta ki a matricát, amely arra figyelmeztet, felnőtt tartalmú a lemez.

„Bizarr herceg” volt, feminin vonásai, sminkje, extrém ruhái és magas sarkúi ellenére a nők bálványa volt. Madonna, Kim Basinger, Sherilyn Fenn – csak néhány híres trófea. Háttérénekesét, Mayte Garciát Valentin-napon vette el, 1996-ban született egy fiuk, ám egy hét múlva meghalt. Vérfagyasztó történet: a szülők pár nappal később elmentek Oprah Winfrey beszélgetős műsorába, és úgy tettek, mintha a kicsi még élne.

Tudatosan zavarta össze az embereket, ez művészi énjének része volt. Néha megtáncoltatta a riportereket – szó szerint. Ha átmentek a teszten, hajlandó volt velük beszélni, de nem rögzíthették szavait. Irtózott a telefonoktól, egy stábtagtól pedig azért szabadult meg, mert belenézett a szemébe. Elérhetetlen szupersztár volt, de Jehova tanújaként, idegen emberek ajtaján kopogtatva hirdette az igét.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179922_auto_resized.jpg
origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714598709
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179132_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179877_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27653_resized.jpg?avcount=1714598709
origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180460_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714598709
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mt4fh_6Pexqj1W4HfLpjKGTfXd-UV_zYCq90dEGrz3I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkwOTBiMzA4NDgxMTRiMjNiNjY4MjU0Y2YyZjg3ZjIw.jpg
Szerelem

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/9QIBOiJ7AXeHPWbbWGoTIPkft4r2LpRLjqASJnrh7dM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1YTVmMDdhMzZkYjQ4ZDQ5OWQ1NWM1ODVmMmE0Yzky.jpg
Fogyás

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett