Polyák Lilla teste bánathájjal védekezik

Lé­giesen karcsú, mégis izmos, és az arca is gyönyörű. Egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy összetört asszony, aki húsz év együttélés, tizenöt év házasság után, két gyerekkel elválik és új életet kezd.
Lé­giesen karcsú, mégis izmos, és az arca is gyönyörű. Egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy összetört asszony, aki húsz év együttélés, tizenöt év házasság után, két gyerekkel elválik és új életet kezd.

– Szülés előtt voltam utoljára ilyen súlyú – meséli a 30 éves Lilla. – Azóta sokféle táplálkozási formát kipróbáltam, de ilyen eredményt egyik sem hozott. Mindig azt hittem, a húsevést kell kordában tartanom, mert elnehezít, de pont fordítva. Most fehérjéből eszem többet, és a szénhidrátot hagyom el. Döbbenetesen könnyű volt, szinte szégyelltem magam, hogy ennyit eszem és fogyok. Felpörögtem, sokkal kevesebb az alvásigényem.

Lilla másfél éve hetente háromszor jár speedfitneszre, ez az az edzésforma, amitől izmosodik, de nem lesz vastagabb.

– Mondták, a magánéleti válság miatt fogytam le – folytatja. – Mindenkinek üzenem: attól hízni szoktam. Önmagam megmentése, újraépítése volt a cél, amikor elkezdtem a zenea diétát. Magamért akartam tenni, nem azért nem ettem, mert megzuhantam. Lelkileg is rendet kellett tennem magamban, hogy működni tudjak. Tizenegy éves voltam, amikor elveszítettem az édesapámat. Akkor mindenki meghízott a családban. A szakemberek többsége szerint a szervezet a fájdalom ellen rád rak egy plusz zsírréteget, így védekezik.

– Biztosan van olyan is, aki fogy a stressztől, én nem. Ha belefogytam volna a bánatba, akkor nem így néznék ki. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint az elmúlt pár évben. Ha szembe mersz nézni a problémákkal, és döntéseket mersz hozni, az új lendületet ad.

A Budapesti Operettszínházban Lilla kapta a márciusban bemutatásra kerülő Marie Antoinette musical címszerepét. Nem is hitte, milyen sok közös van bennük.

– Amikor megtudtam, hogy én alakítom, utánaolvastam. Marie Antoinette tragikus halála egészen sorsszerű volt. Hiszek a karmában, s hogy nem csak mi formáljuk az életünket. Halak vagyok, nekem az elmúlt év a lezárásról, a veszteségekről szólt, az idei az újrakezdésről.