Celeb

Pokoli fájdalmaktól óvják meg zsírsejtjei Gryllus Vilmost

Címkék
zenész

HG

Létrehozva: 2018.02.06.

Forrás: MTI

Erős fájdalmakkal küzdött, és már a munkája is veszélybe ke­rült, amikor rátalált az új saját sejtes eljárásra Gryllus Vilmos. A Kaláka együttes tagjának ízületeit mindössze egyszer, egy hónappal ezelőtt kezelték a saját zsírsejtes terápiá­val, és már olyan jól van, hogy síelni is el tudott menni. Szerencsére most nem sérült meg, ami azért jó hír, mert korábban két balesete is volt. Az orvosok szerint ezek miatt sérültek meg az ízületei. De nemrég a csípőízülete is fájni kezdett, így már nem csak a csuklója, a válla és a csípője is kezelésre szorult.

– Zenészként a legrosszabb, ami történhet az emberrel, ha fáj a keze. Nekem sajnos egy baleset miatt a csuklómban alakult ki elég erős ízületi fájdalom. Végigjártam a specialistákat, de senki nem tudott segíteni. A hagyományos terápiával ezen a ponton megállt az orvostudomány. Ha nem találom meg az interneten ezt a terápiát, akkor lehet, fel sem tudnék lépni. Gitározás közben a mélyebb hangokat már nem tudtam le­fogni – mondta a Borsnak a Kossuth-díjas művész, aki szerencsére az egy hónapos kezelés után sokkal jobban érzi magát, így folytathatja a munkát. Itthon már a két következő előadására sem lehet jegyet kapni, de Anglia különböző pontjain is várják a magyar közösségek.

– Sajnos a csuklóm mellett a csípőm sem volt már a régi, így amikor hallottam erről a lehetőségről, rögtön jelentkeztem a kezelésre. Szinte azonnal használt, így tovább dolgozhattam, sőt síelni is elmentem, szóval valóságos csoda történt. Először csak az egyik csuklómat kezelték, azután a másikat. De mivel további panaszaim voltak, kaptam kezelést a csípőmre és a vállamra is, ami egy síbaleset során sérül meg. Részleges szalagszakadást szenvedtem, és mindig visszatért a fájdalom.

A Kaláka együttes tagja azt mondja, családjában más nem szenved ilyen problémáktól, vagyis részben alkati dolog, részben pedig a balesetei miatt keletkeztek a panaszai. Úgy tudja, bátyjának, Gryllus Dorka színésznő édesapjának, Gryllus Dániel zeneszerzőnek nincsenek ízületi problémái.

Mi ez a terápia?

A zsírleszívást a plasztikai sebészet már a 80-as évektől ismeri, de csak tíz éve jöttek rá az orvosok, hogy az eltávolított szöveteket nem feltétlenül kell kidobni.

– A zsírszövet nagyszámú kötőszöveti őssejtet tartalmaz, amelyek képesek többfelé differenciálódni aszerint, hogy milyen környezetbe kerülnek. Tehát képesek regenerálni azt a sejtet, ahová beültetik. Ez lehet porc, izom, csont, ín, ínszalag és zsír – magyarázta dr. Molnár Csaba, debreceni ortopédsebész. A körülbelül félórás beavatkozás során először leszívják a pá­ciens zsírszöveteit, azokat egy készülékben megtisztítják, hogy még magasabb arányban tartalmazzon őssejteket.

– Ezt a készítményt aztán többféle területen lehet alkalmazni: a plasztikai sebészetben térfogatpótlásra, alkalmas sipolyok és nem gyógyuló fekélyek kezelésére, de még a bőr fiatalítására is. Az ortopédiában pedig például egy elkopott ízületben a saját zsírsejt képes regenerálni a porcszöveteket, de kezelhetők vele ízületek és inak degeneratív elváltozásai. Hatékonysága függ a kopás mértékétől, de akár évekre is eltolható vele egy ízületi protézis beültetése. A kezelés után a beteg a saját lábán megy haza, és mindössze pár napos kellemetlenséggel kell számolni. A teljes felépülés három-négy hét – magyarázta az orvos.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714083010
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161183_auto_resized.jpg
life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157014_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163097_auto_resized.jpg
ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714083010
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161124_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Ezek a legszebb, kevésbé ismert horvát vízesések, amiket látnod kell!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja