Peking leveszi a kutyahúst az étlapról az olimpia idejére- sokkoló képek

Pekingben felszólították az étterem- és hoteltulajdonosokat: vegyék le az étlapról a kutyahúsból készült ételeket az jövő hónapban rendezendő olimpia és a szeptemberi paralimpia idejére.
Pekingben felszólították az étterem- és hoteltulajdonosokat: vegyék le az étlapról a kutyahúsból készült ételeket az jövő hónapban rendezendő olimpia és a szeptemberi paralimpia idejére.
A kutyaevés nemcsak a nagy koreai közösségekre jellemző a kínai fővárosban, de ugyanannyira népszerű Jünnanban, és Kujcsou tartománybeli éttermekben.
A pekingi élelmiszerbiztonsági hivatal irányelvének megfelelően az éttermekben és a szállodákban nem szerepelhet a menüben semmilyen kutyából készült étel. A hagyományos egészségügyi diéták alkotórészeként használt, kutyahúst tartalmazó élelmiszereken pedig jól láthatóan fel kell tüntetni, hogy miből készült, számítani lehet ugyanis a nyugati látogatók és az állatvédő szervezetek heves tiltakozására.
Az ember leghűbb barátjából készült ételek felfüggesztésében 112 pekingi étterem és szálloda érintett. Azok az éttermek, melyek megszegik az előírást, feketelistára kerülnek.

A kutyahús, amely legomlósabb az állat 6-12 hónapos korában, nem számít hagyományos kosztnak Észak-Kínában, viszont rendszeresen fogyasztják Peking koreai éttermeiben. Az utóbbi időben pedig trendi étel lett a pekingi elit köreiben a sült kutyafarok, amely sok kínai számára azon kívül, hogy népszerű csemege, hatékony vérnyomáscsökkentő.

A kínaiak 7000 éve fogyasztanak kutyahúst, és a mai napig húsállatként tenyésztik. Az egyetlen ok, ami miatt az utóbbi időben veszített népszerűségéből, a kutyaeledel drágulása
Az olimpia előtt hozott intézkedés „más országok étkezési szokásainak tiszteletben tartására” tett erőfeszítés része, az azonban nem tisztázott, hogy mi lesz a többi „különlegességgel”, mint például a szamár- vagy a lóhússal.
Probléma merült fel nemcsak a kutyák fogyasztásával kapcsolatban, hanem az állatkínzást illetően is, köztudott ugyanis, hogy az állatokat élve nyúzzák meg.


Bors