Pataki Zita megrázó vallomása: Kiszállok, feladom, vége

Pataki Zita szeptember elején beszélt először kendőzetlen őszinteséggel magánélete legféltettebb titkáról: nem lehet gyereke. Mindezt a Morning Show vendégeként mondta el. "A férjemmel sok éven át, minden erőnkkel és energiánkkal azon voltunk, hogy gyermekünk születhessen és akkor sem adtuk fel az álmainkat, amikor kiderült, meddők vagyunk. Végül elérkezett az a pont, amikor az orvosunk javaslatára abbahagytuk a további próbálkozásokat, de minden küzdő párnak rengeteg erőt kívánok, és azt üzenem, hogy amíg akár csak egy parányi esély is van a sikerre, ne adják fel!" - nyilatkozta akkor.

Most a Story magazinnak adott interjújában beszélt az elmúlt évek küzdelmeiről. Mint kiderült, Zita és kedvese 2013 óta vett részt a lombikbébi programban - nyolc kezelés után azonban az orvosok javaslatára nem tette ki magát többnek. "Nyolc kezelés történt nálam, ebből kettő végződött vetéléssel, a többi alkalommal a petesejtek nem ágyazódtak be. De az összes eljárás során végig hittünk, végig bizakodtunk, ameddig lehetett" - mesélte, hozzátéve: annyira bíztak a sikerben, hogy anno a lehető legtermészetesebb volt számukra, hogy készülő házukba babaszobákat is terveztek.

Már csak a csoda segíthet - Pataki Zita nyolc sikertelen lombikbébi-kezelésen van túl

"Az első három kudarc után még hamar feltámadt bennem a vágy: próbálkozzunk újra. Két lombikbébi-kezelés közt pár hónapig várni kell, de ahogy az idő letelt, már indultunk is a következőre. A negyedik után hosszabbodott a várakozási idő, már több hónapra volt szükségem ahhoz, hogy a remény újraéledjen bennem" - idézte fel a küzdelmeket.

"Ma már ki tudom mondani, hogy nekem nem sikerült. Kiszállok, feladom, vége. Persze közben ott van a csodavárás, ami folyamatosan bekúszik a lelkembe: az orvosi szakvéleménnyel nem vitatkozom, de erőt ad, hogy rengeteg megható történetet ismerek, ahol bizony a csoda segített."

Nem kezelték betegségét

Zita hosszú évtizedeken keresztül küzdött egy betegséggel, amit az orvosok csak felnőtt korában vettek észre:

"Emlékszem, hihetetlen fájdalommal érkezett meg 11 éves koromban az első menstruációm. Előfordult, hogy a város közepén lettem rosszul vagy elájultam, és mentő vitt kórházba" - idézte fel Zita a korai éveket. "Akadt orvos, aki azt feltételezte, elvetéltem, noha nem is éltem nemi életet. Más egyszerűen hisztisnek titulált."

Zitának valójában endometrózisa volt, amit csak hosszú évekkel később, egy rutin anyajegylevételnél vett észre az egyik orvosa. 32 éves korában műtötték meg végül - írja a lap.