Pásztor Anna: nálam nem ciki, ha egy férfi sír

Modern gondolkodás, elfogadás és nyitottság jellemzi Pásztor Annát, a Rising Star karakteres női zsűritagját, aki őszintén beszél a nemi szerepekről és arról, mit jelent számára a férfi.
Modern gondolkodás, elfogadás és nyitottság jellemzi Pásztor Annát, a Rising Star karakteres női zsűritagját, aki őszintén beszél a nemi szerepekről és arról, mit jelent számára a férfi.

A férfi számomra négy fogalommal írható le: társ, innováció, erő és védelem. Az emberiség számára alapvető a férfi fajfenntartó képessége. Ez feltételez egyfajta biológiai ösztönszerűséget, bár manapság lehet, hogy ezt úgy hívják: csajozás. Az viszont kétségtelen, a férfiakba ezt genetikailag a teremtéssel együtt belekódolták.

A másik alapvető férfi jellemvonás a fizikai kondíció, a testfelépítés, mely predesztinálja őket a család védelmére. Ez is egy ősidők óta jelen lévő sajátosság, amely a harchoz és a határok végtelenítéshez szükséges, melyekkel újat hoznak a világ számára. A férfiak fejlődést hoznak a világba – gondoljunk csak a tudományokra, vagy a művészetekre – sokáig kizárólag a férfiak vitték előre a világot.

A mai modern társadalmakban azonban a nemek közti keveredés már sok mindent megváltoztatott. Adott esetben egy férfi is tölthet be anyai funkciót és egy nő is lehet anyafarkas, aki olykor a férfi helyett indul el vadászni.

Szerintem jó esetben ez a felállás is működik, ma már nincs fekete és fehér. A nő és férfi egyenrangú fél a kapcsolatban, legyen szó gyereknevelésről, munkáról vagy háztartásról.
Hiszek abban, hogy akármelyik nemről is legyen szó, merjük megmutatni a saját színeinket, a lelkünk vonásait! Egyáltalán nem tartom cikinek, ha egy férfi sír, és azt sem, ha egy nő csap oda az asztalra. A belső énünk a fontos, az hogy merjük megmutatni a női és a férfi vonásokat egyaránt, hiszen mindkettő a lelkünkből ered. Hiszen ha teret engedünk az önmegvalósításnak, akkor haladunk előre. A férfiaknak is teret kell engedni és a nőknek is – akármilyen színben is mutatkozzanak.

A párommal amúgy már 25 éve ismerjük egymást és olyanok vagyunk, mint Jin és Jang. Igazi férfilogikája van, női érzékenységgel nyúl a zongora billentyűihez, és még verekedni is tud. Emellett fantasztikus apuka, akitől szinte én tanultam pelenkázni…

Felnézek rá, és ő is rám, hiszen ha az élet úgy hozza, akkor én veszem fel a nadrágot, és én indulok vadászni. És néha úgy hozza…

Ha több kell az átlagosnál! Keresse a Borsot a Magazinokkal!