Palvin Barbihoz hasonlítják a duci modellt

Néhány éve még azzal hívta fel magára a figyelmet Horváth Csenge, hogy elnyerte a versmondók Radnóti díját, mostanában viszont Hollan­diában próbál nevet szerezni a nőiesen telt modellek világába. A sikerének a titka lehet, hogy sokan a plus size Palvinjaként emlegetik. A mindig is duci lány korábban szeretett volna színészi babérokra törni, ezért még egy művészeti iskolába is jelentkezett.

Valóban van köztük hasonlóság

– A felvételin beleadtam mindent. Aztán mégis megkaptam, hogy ha ronda lettem volna, akkor felvesznek, azonban ilyen szép archoz nem való egy ilyen test. De nem ez tette be a „kaput” – emlékezett vissza Csenge, aki a színészetnek akkor intett búcsút, amikor egy rendező átlépte azt a határt, ami – ahogy fogalmazott – erkölcsileg már nem megengedhető.

Horváth Csenge

A törés után új impulzusokra vágyott. Annak ellenére, hogy nem beszélte jól a nyelvet: kiköltözött a Hollandiában élő párjához. – A súlyfeleslegtől elkezdtek fájni a térdeim, elérkezettnek láttam az időt, hogy átmozgassam magam. Az edzőteremben először katonai kiképzést imitáló tréningen vettem részt. Az állandó edzéseknek hála két ruhaméretnyit fogytam, de ettől nem lettem sovány. Ez egyáltalán nem zavar, szó szerint és átvitt értelemben is így kerek az életem – tette hozzá a Zala Megyei Hírportálnak.

Palvin Barbara © AFP

A mosolygós lány öröme csak fokozódott, amikor elkezdték a híres magyar modellhez, Palvin Barbarához hasonlítani.

– Mindig is szerettem volna kipróbálni magam a plus size modellek világában. Amikor a portfólióm fotóztuk, szexi fehérneműben is szerepeltem, de egyáltalán nem jöttem zavarba, sőt hamar megtetszett ez a világ.

Mivel itthon a plus size modellkedés még gyerekcipőben jár, Csenge ügynöksége főleg külföldi munkákat szerez a telt Palvin Barbinak.