Otthonából üzent a nagybeteg Psota Irén

Az egészségével nincs gond, inkább kedélybeteg a legendás színésznő, akire profi ápolók vigyáznak.
Az egészségével nincs gond, inkább kedélybeteg a legendás színésznő, akire profi ápolók vigyáznak.

Egy hónapig kezelték a János Kórházban a Nemzet Színészét, miután december első napjaiban a fürdőszobájában összetörte magát. A művésznőt combnyaktöréssel műtötték, de már három hete otthon lábadozik.

– Pontosan január első hetében engedték haza – meséli Psota Irénhez kö­zelálló informátorunk.

– A combnyaktörést műteni nem nagy dolog, rutinműtét, de attól még nagyon veszélyes. Pláne az ő korában! De szerencsére Irén szépen gyógyul. Persze még fekszik, gyengécske, de próbálkozik a járással is. Nem is ezzel van a baj, inkább a kedélyállapotával. Eléggé szomorkás a hangulata, ami azért érhető. De majd megerősödik, és akkor jobb lesz a kedve is. Irén szervezete nagyon erős, szívós nő. Annak idején a szívinfarktus sem tudott kifogni rajta. Gondolom, hiányzik neki a társaság és az, hogy végre tavasz legyen.

Természetesen a kétszeres Kossuth- és Jászai-díjas színésznő nincs egyedül. Délelőtt a gondozónője, Marika vigyáz rá, teljesíti minden kívánságát, délutántól pedig profi ápolónő van mellette. Amikor kerestük, hogy jó egészséget kívánjunk neki, éppen szundikált.

– A színésznő üzeni, hogy senkivel sem óhajt beszélni – mondta az alkalmazott, majd kis csend után a háttérből a művésznő hangján zengett a „Köszönöm szépen, jól vagyok!”