Otthon ünnepli szülinapját Lagzi Lajcsi

Megszüntették a trombitaművész előzetes letartóztatását. Az 55. születésnapját hétfőn már szeretteivel töltheti.
Megszüntették a trombitaművész előzetes letartóztatását. Az 55. születésnapját hétfőn már szeretteivel töltheti.

Lagzi Lajcsi és társa vasárnap reggel kisétálhat a székesfehérvári börtön ajtaján. A lopással és vesztegetéssel gyanúsított trombitaművész négy hónapot töltött előzetesben, amelyet a budaörsi bíróság tegnap megszüntetett. A hivatalos közleményből ugyanakkor az is kiderül, hogy a hatóságok szerint az előzetes letartóztatás általános okai még mindig fennállnak.

„(...) A Budaörsi Járásbíróság 2016. január 22-én kelt végzésével a gyanúsítottak (Lajcsi és társa – a szerk.) előzetes letartóztatásának meghosszabbítására irányuló ügyészi indítványt elutasította.
A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak vonatkozásában az előzetes letartóztatásnak az általános oka jelenleg is fennáll, de a kényszerintézkedés elrendelésének és meghosszabbításának alapját képező különös okai – a bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye – a nyomozás jelen szakaszában jelentőségüket már olyan mértékben elvesztették, hogy azok a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának további meghosszabbítására már nem adnak alapot.
A gyanúsítottak előzetes letartóztatása 2016. január 24. napjával szűnik meg” – írta a Borsnak a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Az interneten ezalatt futótűzként terjedt a hír, de egyelőre sem Lajcsi, sem a családja, sem rajongói nem lélegezhetnek fel. Az ügyészség ugyanis az előzetes meghosszabbítását kérte, és a döntés ellen még fellebbezhet.

– A nyomozati bíróságok dolgoznak szombaton is – mondta dr. Mester Csaba. – Ha a másodfokú bíróság másképp döntene és helyt adna az ügyészség indítványának, akkor Lajcsinak vissza kellene mennie. De ha ez a döntés nem születik meg vasárnapig, Lajcsit ki kell engedni – mondta, hozzátéve: ilyen ügyekben általában két hét döntenenek.

Lajcsi ügyvédje a Borstól értesült a bíróság döntéséről:

– Örömmel vesszük tudomásul, hogy a bíróság helyt adott a nyolcoldalas beadványunknak, amelyben részletesen kifejtettük, miért nem indokolt a védencem előzetes fogva tartása – újságolta dr. Fröhlich Krisztián.

A Galambos családhoz közeli forrásunk szerint nagy az öröm Boldogasszonypusztán is.

© Fotó: Bánkúti Sándor

– Lajcsi felesége, Boglárka sikongatva, hatalmas öröm közepette fogadta a hírt. A család azonnal körbetelefonált, és már tervezik a vasárnapot, Lajcsi hazaérkezését, és gondolnak a születésnapjára is. Bár, feltehetően most mindenkinek az lesz az ajándék, hogy végre otthon van – mondta a család barátja.
Lajcsi, a feleségét és egy társukat tavaly szeptember 21-én vették őrizetbe.

A zenész birtokán illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak, csak úgy, mint egy, a nevével fémjelzett tatai lakóparkban. Lajcsit és társait vesztegetéssel és lopással gyanúsítják.