Oszter Sándor: ellopták a rendőrségi jegyzőkönyvem!

Úgy tűnik, nehezen kerül pont Oszter Sándor ügyének végére. A színművész szerint – aki továbbra is tagadja, hogy februárban ittasan vezetett volna – a rendőrség keresi azt az embert, aki ellopta a balesetről készült jegyzőkönyvet.
Úgy tűnik, nehezen kerül pont Oszter Sándor ügyének végére. A színművész szerint – aki továbbra is tagadja, hogy februárban ittasan vezetett volna – a rendőrség keresi azt az embert, aki ellopta a balesetről készült jegyzőkönyvet.

Ebben a korban már nem egészséges, aki nem beteg – humorizált Oszter Sándor, akivel a Bors munkatársa azon a hétvégi futballmeccsen találkozott, amit Törőcsik András egykori válogatott labdarúgó megsegítésére rendeztek. A színművész a mérkőzésre sofőrrel érkezett, hiszen jogosítványát a MOM Park parkolójában történt incidens miatt bevonták. Erről az ügyről is érdeklődött újságírónk, akinek teljesen új információval szolgált Oszter.

– A rendőrség keresi a tettest, aki ellopta a jegyzőkönyvet – jelentette ki a színész, aki arra utalt, hogy a média előbb értesült a vérvizsgálat eredményéről, mint ő maga. A művész továbbra is állítja, nem vezetett. – Csak a telefonomat kerestem az anyósülés mellett abban az órában, mikor az eset történt – magyarázta Oszter, aki reménykedik abban, hogy tisztázni tudja a hírekben megjelent téves információkat. – Nem véletlen, hogy vállaltam a rendőrségi eljárást, hiszen én tiszta voltam, s ráadásul, mikor bevezettek a rendőrkapitányságra, lenyomtam ott a helyszínen ötven fekvőtámaszt édesapám emlékére, akit ötvenhatban ugyanoda zártak be. Nem hiszem, hogy ittas ember képes lett volna erre – szögezte le Oszter.

A rendőrségi nyomozásról lapunk munkatársa az ORFK sajtóügyeletesénél is érdeklődött, ám eddig nem kaptunk választ.

Elsőkként a Bors írta meg,hogy február 12-én a MOM Park munkatársai épp egy sorompót javítottak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy autó nekiment a parkolóház falának. Az autóból a Kossuth-díjas színművész szállt ki. Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a Borsnak akkor megerősítette, hogy a mélygarázsba kiérkező rendőrök Oszter jogosítványát elvették, majd a Gyorskocsi utcában, a fogdaszolgálati orvosi szolgálatnál kettős vér- és vizeletvételre állították elő.

Szövevényes

A baleset után a helyszínen Oszter még azt állította, hogy négy hete áll a parkolóban az autója. Aztán másnap hivatalos közleményben tagadta, hogy ittasan vezetett volna. Állítólag csak azt követően ivott, hogy leállította a parkolóban az autóját. A balesetet még behajtáskor okozta.

Február 27-én a Blikk munkatársától értesült arról, hogy vérében 2,17 ezreléknyi alkoholszintet mértek. A színművész ezután a Bors hasábjain fakadt ki, és azzal vádolta meg a rendőrséget, hogy az kiszivárogtatta a vérvizsgálat eredményeit, ráadásul ő ekkor még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott. Így keresi a felelőst.

Aztán március eleji cikkünkben továbbra is tagadta az ittas vezetést, s azt is, hogy a mélygarázsban elsodort volna egy oszlopot. Ő csak arra emlékezett, hogy felhajtott a padkára. A parkolás után pedig azért ivott, mert túl alacsony mostanában a vérnyomása, és nagymamája szerint ilyenkor sokat segít egy kupica rövidital.