Oszter felesége: Rágalom, hogy ittas voltam!

A zongoraművész egy tojásért ugrott le a kisboltba, de jogosítvány nélkül ment haza. Az asszony szerint egy pohár bor nem számít ittasságnak.

A zongoraművész egy tojásért ugrott le a kisboltba, de jogosítvány nélkül ment haza. Az asszony szerint egy pohár bor nem számít ittasságnak.

A név kötelez – tartja a mondás, de Oszter Sándor és családja feltehetően tiltakozna, amiért az ittas vezetéssel együtt emlegetjük a nevüket. A Story ma­gazin csütörtökön címlapon közölte: a népszerű színész feleségének, Failoni Donatellának is ug­rott a jogsija. A zongoraművész tojásért indult a közértbe, miután megivott egy pohárral – elkapták.

Failoni Donatellát csütörtökön telefonon csíptük el, kérdésünkre: jó helyen járunk, nagyot sóhajtva és beletörődve közölte: igen. Majd szinte kérdés nélkül beszámolt az ominózus napról.

Oszter már visszakapta, Donatella asszonytól nemrég vették el ittas vezetés miatt a jogosítványát. A színészt rendőrök vitték el, miután lezúzta egy mélygarázs oszlopát © DFP

– Nagy hülyeség ez az egész. Tudja, én végigzongoráztam a zeneirodalmat, de sosem voltam még címlapon azzal, amit teljesítettem. Most megittam egy pohár bort és tele van velem a sajtó – dohogott az olasz köztársaság lovagrendjének tulajdonosa, majd a baleset tényállását is rögzítette. – Felmentem tojásért. Valóban felmentem tojásért, megittam egy pohár bort… De hogy ittas lettem volna, ez rágalom! Egy pohár bortól az ember nem ittas. Balesetet meg nem okoztam. Előttem le­blokkolt egy manus. Egy karcolás sem történt: sem az ő autóján, sem az enyémen. De a hülye kihívta a rendőrséget.

Oszter Sándor feleségét azért is érintette érzékenyen mindez, mert jó ideje a balatoni házukban élt, így jogosítvány nélkül meg kellett küzdenie a mindennapi betevőért.

Oszter Sándor felesége készségesen mesélt első címlapjáról

– Sokáig kussban voltam, minek beszéljek valamiről, ami csak nekem okozott kárt. Mert a Balatonon lakom, egy hegy tetején, ahonnan le kell gyalogolnom két kilométert, hogy ve­gyek egy kenyeret. Olyanokkal kellene foglalkozni, akik igazán bűnözők, nem velem. Mondja meg, megiszom egy pohárt bort és engem itt vegzálnak?! – mérgelődött, majd megnyugtatott minket, hogy a férje már visszakapta a jogosítványát, sőt szerinte időközben „megállapították, hogy semmi, nem is büntették meg”.

A zongoraművész el­mondta még, hogy öt­venhárom éve vezet, idén már hetvenegy éves lesz, soha nem okozott kárt, nem vezetett ittasan. Ez volt az első eset.

Csípős

Anyukám, tudod, hogy csak egy jogsit tűrök meg a házban! Én visszakaptam. Na proszit! Mész tojásért? Bajnok Dorottya

– Nem is lett volna semmi, hogyha ez a hülye föl nem jelent. Pechem volt, ennyi. A rendőrök szerint is minimális volt bennem az alkohol, és rohadt dühösek voltak a manusra, aki feljelentett, mert tönkretette a vasárnapjukat. Miután kihívta a rendőrséget, kötelességük volt eljárni és miután nem nulla volt bennem, ezért aztán ez történt… Beismertem, igen, ittam egy pohár bort, ennyi volt, de kárt nem okoztam – zárta le a történetet Donatella asszony.

Tán ittam...

Sokszor tényleg kész vicc, ahogy a piálásról magyarázkodunk. Mint A denevér című operettben a börtön­őrt alakító Latabár Kálmán: „lehet, hogy tán ittam, lehet, hogy tán torgok, de részeg nem vagyok”.