Összeomlott Xantus Barbara

E-mailben, egyik pillanatról a másikra mondott fel Xantus Barbara a Bánfalvy Ágnes és férje, Horváth Csaba által vezetett stúdiószínházban. A pletykák egyaránt szólnak szakmai féltékenységről és mély lelki válságról.
E-mailben, egyik pillanatról a másikra mondott fel Xantus Barbara a Bánfalvy Ágnes és férje, Horváth Csaba által vezetett stúdiószínházban. A pletykák egyaránt szólnak szakmai féltékenységről és mély lelki válságról.

– Valóban kaptam Barbarától egy felmondó e-mailt. Még nem volt módunk átbeszélni a történteket – mondta a Borsnak Horváth Csaba rendező-producer, aki sajnálja Xantus távozását, de azonnal megoldották a helyettesítését.

A színház három, jelenleg is futó darabjában fedeztük fel Barbara nevét. Az Abigélben, ahol Vanya Tímea lépett a helyére, A kaktusz virágában, illetve a Figaró házasságában. A negyvenhét éves színésznő csak a Bánfalvy Stúdióban játszott, így döntése még érthetetlenebb, főleg, hogy 12 éves fiáról is gondoskodnia kell.

– Aggódunk Barbaráért. Hónapok óta rossz lelkiállapotban van. Gyakorlatilag állandósultak az érzelmi kitörései, nehezen lehet szót érteni vele. Mi sem értjük, miért mondott fel, hisz megbecsülték a munkáját – mondta elkeseredetten egy ba­rátja. – Megviselte, hogy tönkrement a párkapcsolata, és az is, hogy évekkel ezelőtt megromlott a viszonya a lányával, aki inkább az édesapjához költözött és barátnőként tekint annak új kedvesére. Félünk, hogy kicsúszik a lába alól a talaj.

Xantus Barbara nem kívánt a Borsnak nyilatkozni.

Az ág is húzza

Sok minden összejött az utóbbi években Xantus Barbarának. Három éve ellopták az autóját, utána fékhiba miatt karambolozott, majd vaginajelmezét – melyet egy színdarabban viselt – lovasították meg. Aztán a sajtó a nyakába varrta, hogy bolondnak nevezte Oláh Ibolyát, holott nem ő, hanem egy televíziós műsorvezető mondta ezt...

Ez utóbbi esetnek van egy érdekes kanyarulata. Barbara úgy találta, Ibolya kiégett az Aida címszerepében, ezért ő és volt férje, Szurdi Miklós – együtt hozták tető alá a musicalt – le is cserélte Ibolyát egy új és kezdő színésznőre. Ő nem más, mint Pető Zsófi, akiről a múlt szombaton derítette ki a Bors, hogy titokban már három éve(!) Szurdi kedvese...

© Fotó: DFP

Szakadás

Xantus Barbara három évvel ezelőtt vált el férjétől, Szurdi Miklós rendezőtől, aki azóta új szerelemre talált egy nála negyven évvel fiatalabb lány személyében. Panna lányuk az édesapjához költözött és jól kijön „nevelőanyjával”, a mindössze huszonöt esztendős Pető Zsófival is. Kisfiuk, Balázs egyelőre az édesanyjával él, de a hírek szerint megviselik a történtek.