Összeomlott Tátrai Tibor keringése

Halálra rémítette közönségét a magyar gitárosok, rockrajongók bálványa, Tátrai Tibor. A műfaj szerelmesei tudják, hogy Tibusz és kortársai „félholtan” is fölmennek a színpadra, bulit nem mondanak le, csak ha „kihullik a gitár a kezükből”. Ezért is volt dermesztő, amikor tíz napja Tibuszt mentő vitte el a koncertről. Az­óta nem nyilatkozott, a telefonja kikapcsolva, a fellépéseit le­mondta. Tegnap végre el­mondta, mi a baj.

Az elnyűhetetlen gitárkirály bevallotta: leállt a piálással © Bors

– A keringésem összeomlott, a vérnyomásom 70/40-re esett. Azóta kiderült, miért: majdnem kiszáradtam. Az igazság az, hogy egy hónapja szoktam le az alkoholról, és bevallom, nagyon keveset ittam – mondta lapunknak a gitárkirály, akin a nézők már a buli előtt látták, hogy rosszul van, az arca hamuszürke volt, de ahogy fölment a színpadra, aggodalmuk elmúlt.

– Csak arra emlékszem, hogy már a szünet előtt is csak nagyterpeszben tudtam játszani, már a színpadon majdnem elájultam, légszomjam volt. Azt sem tudom, hogy mentem le a színpadról...

Mentőt hívtak hozzá, de már a helyszínen infúzióra kötötték.

– Nem gondoltam, hogy ha leszokom a piáról, rögtön az intenzíven kötök ki – viccelődött Tátrai, aki évek óta alkoholproblémákkal küzdött. – Rengeteg stressz ér, ezt valahogy le kellett vezetni. De az ital csak rosszat tett, a végére még depressziósabb lettem, ezért döntöttem úgy, hogy nem iszom többet. De vizet kellett volna!

Tibusz visszatér

Tátrai elmondta, hogy nem akar leállni, rengeteg fellépése van, mert senkinek nem tud nemet mondani.

– Az új sorozat tíz nap múlva kezdődik, szinte mindennap színpadon leszek, fellépek többek között Charlie koncertjén is.