Összehozták Hernádit az exével

Perzselő szerelem volt köztük, most hűvös távolságtartással dolgoznak egy darabon. Mindenki kíváncsi rá, milyenek lesznek a színpadon.
Perzselő szerelem volt köztük, most hűvös távolságtartással dolgoznak egy darabon. Mindenki kíváncsi rá, milyenek lesznek a színpadon.

Egy különleges előadás különleges szereposztást is követel, Béres Attila rendező így „terelte” egy asztalhoz – többek között – Hernádi Juditot, Alföldi Róbertet, Bodrogi Gyulát, és Görög Lászlót Shakespeare Vízkereszt vagy amit akartok című darabjának olvasópróbáján. A társulat a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán játszik majd együtt július végén. A rendező hatalmas strandot álmodott színpadra, a tervek szerint meztelen hölgyek is szerepet kapnak. Az előadás igazi pikantériája mégis az, hogy együtt játszik Hernádi Judit és Görög László.

Két összeillő embernek tartották őket, amíg együtt voltak © Knap Zoltán

A két művész 1991 és 2003 között élt párkapcsolatban, a pletykák szerint a művésznő éle­tének egyik legnagyobb szerelme volt a színész, aki nyolc évvel fiatalabb nála. Mégsem a korkülönbség miatt szakítottak, egyszerűen kihűltek az érzelmeik. Bár barátságban váltak el egymástól, érdekes módon sem magánemberként, sem művészként nem sodorta őket gyakran össze az élet, még közös darabban sem játszottak. Eddig.

A Shakespeare-darab próbáján szinte alig vettek tudomást egymásról © Czerkl Gábor

Az olvasópróbán, péntek délelőtt a Jurányi Házban a volt szerelmesek feltűnően hűvösen viselkedtek egymással, de ez betudható annak is, hogy számukra még nagyon korán volt.

– A művészek reggel tízkor nem kedvesek még senkihez, ez számukra „kora hajnali” időpont – súgta lapunk munkatársának az egyik művész. – Vagyis ne legyenek meglepve, hogy nem ugranak egymás nyakába örömükben. Úgy tudom egyébként, hogy Juci és Laci jóban vannak, szeretik, tisztelik egymást. Tizennégy éve külön utakon járnak, a közös játékukra én is kíváncsi vagyok, mert még nem láttam őket egy színpadon.

Próbáltuk megszólaltatni az érintetteket is, de Judit és László nem kívánt nyilatkozni.