Őrület: Hada Renáta fia nem lehet Pisti

A kismama már a nyolcadik hónapban jár. Minden erejével azon van, hogy az elkövetkező egy hónapban megnyerje a csatát a Magyar Tudományos Akadémiával szemben.
A kismama már a nyolcadik hónapban jár. Minden erejével azon van, hogy az elkövetkező egy hónapban megnyerje a csatát a Magyar Tudományos Akadémiával szemben.

Némi üröm vegyül Hada Renáta boldogságába. Amióta a szexi kismama megtudta, hogy kisfiút hord a szíve alatt, Pistinek hívja magzatát.

A név pedig annyira megtetszett a család többi tagjának is, hogy eldöntötték, ez lesz a baba utóneve. Ám kiderült, hivatalosan nem nevezheti Pistinek születendő gyermekét. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete ugyanis több ízben elutasította az ő és férje névbejegyzési kérelmét, mert nem találja azt elég jónak az utónévkönyvbe való felvételhez.

– Ez diszkrimináció, és ezt a bizottságnak is megírtam. Például a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Ninten­dót és az Ezelt hogyan engedélyezhették? A Pistike egy virágnév is, és azokból is számtalan van az utónévkönyvben, így most ezt kérvényeztük a becéző jelző nélkül. Ha az utolsó kérelmünket is elutasítják, akkor homofóbnak fogom nevezni a MTA Nyelvtudományi Bizottságát – háborgott Renáta, aki azért B tervvel is készült. A grönlandi eszkimó kisebbséghez tartozónak vallja majd magát, és akkor egy betű eltéréssel, de Pisti névre hallgathat a kisfia. Ám ezt nem akarta elárulni.

Reni legnagyobb ellensége az idő, hisz április végén érkezik a trónörökös.

– Időzített császármetszés lesz. Vállalom, hogy nem szeretnék természetes úton szülni. Azt sem szeretném, ha a férjem bent lenne a műtőben. Üldögéljen csak odakint. Ne lásson ilyen helyzetben! A gyerek egyébként jól van. Nagy a feje, szép az arcocskája és kiváló a rúgótechnikája – mesélte a Borsnak a nyolcadik hónapban járó kismama.

Férfinevet ne becézzünk!

Munkatársaink felvették a kapcsolatot a Magyar Nyelvtudományi Intézettel, ahol dr. Rácz Judittól az alábbi felvilágosítást kaptuk.

– Tizennégy alapelvnek kell megfelelnie annak a névnek, melynek engedélyezését kérik. A férfinevek túlzott becéző formáját ritkán engedélyezzük, kivéve ha az bizonyíthatóan felbukkant az Árpád-korban.

(Kapcsolódó véleménycikkünket itt olvashatja)