Ők jutottak tovább A Dal első elődöntőjéből

Ezek az előadók egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy a február 27-i fináléban kivívják a jogot az Eurovíziós Dalfesztiválon való indulásra.
Ezek az előadók egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy a február 27-i fináléban kivívják a jogot az Eurovíziós Dalfesztiválon való indulásra.

Szombat este elstartolt a Dal című műsor, ahol hat adás után eldől, melyik előadó lép fel Magyarország színeit képviselve a 2016-os, Stockholmban tartott Eurovíziós Dalfesztiválon. Tíz produkció állt a Both Miklós, Frenreisz Károly, Pierrot és Zséda alkotta zsűri elé és rajtuk kívül egy szavazatot a tévénézők is leadhattak. A nézők mobilalkalmazás segítségével, A Dal honlapján, valamint sms-ben szavazhattak a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket a pontszámokat összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal.

Az első elődöntő legsikeresebbje 42 ponttal a jóképű Rising Star-os Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd volt (dalának címe: Pioneer), aki mellett Tolvai Reni (Fire) a Mushu (Uncle Tom), Benji (Kötéltánc), a Péterfy Lili vezette Egy Másik Zenekar (Kéne egy közös kép), valamint vigaszágon a ByTheWay (Free to Fly) jutott tovább. A nézők így már nem szurkolhatnak tovább Mohamed Fatimának, Odettnek, Török Jázminnak és Veres-Kovács Patríciának.

A második elődöntőt január 30-án, a harmadikat február 6-án rendezik, ezekből is hat-hat dal jut a két középdöntőbe, amelyek február 13-án és 20-án lesznek. A Dal február 27-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 372 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe. A Dal 2016-ról a mediaklikk.hu/dal oldalon és a műsor Facebook oldalán található bővebb információ.

© Fotó: MTI

© Fotó: MTI

© Fotó: MTI

© Fotó: MTI

© Fotó: MTI