Celeb

Ők a világ leghíresebb vegetáriánusai

Bors

Létrehozva: 2014.10.04.

Szeptember végén tartották az ölelj meg egy vegetáriánust! napot a világban. Az évente megrendezett akció minden szeptember utolsó péntekén esedékes, a kezdeményezést a PETA állatvédő szervezet támogatja és népszerűsíti. A különleges nap alkalmából tíz híres embert mutatunk be, akik a vegetarianizmus mellett tették le a voksukat.

Mahatma Gandhi vegetáriánus családba született egy vegetáriánus országban. Öröksége ellenére Gandhi önszántából lett az étrend követője. Hindu vallásúként hitte, hogy Isten mindenütt, minden élőlényben jelen van, emiatt együttérzéssel, könyörülettel és testvériséggel fordult feléjük. Gandhi úgy vélte, az emberiségnek erőszakmentes, szerény életet kell élnie a bolygón ahhoz, hogy fenn tudja tartani magát.

A PETA Russell Brandet választotta 2011 legszexibb vegetáriánusának. Még volt felesége, Katy Perry is távol tartotta magát a húsételektől, amíg házasságuk tartott, így egész biztosan meggyőző zöldségfüggő. „Még narkós koromban is hű maradtam a vegetarianizmushoz – szükségem volt a heroinra, de a hamburgerre nem”.

Natalie Portman nyolcévesen lett vegetáriánus, majd 2009-ben egy lépéssel tovább ment, és a vegán életmódra tért át. A színésznő nem visel sem bundát, sem tollból vagy bőrből készült termékeket. 2007-ben Te Casan néven mutatta be vegán cipőmárkáját.

Anne Hathaway, a szexi macskanő hosszú ideig nem tudott dönteni, vegetáriánus legyen vagy sem. Korábban annak érdekében, hogy kényelmesen érezze magát macskanőruhájában vegán életmódra tért át. Állítólag azóta már néha fogyaszt halat és pulykát.

A vegetáriánus és vegán életmód gyökerei az ősi történelembe vezethetők vissza. Konfuciusz vélhetően maga is vegetáriánus volt, emellett az evőpálcikák használatát ösztönözte, mert úgy vélte, kevésbé erőszakos evőeszközök, mint például a kés. 

A 2007-es slágerfilm, a Juno feltörekvő csillaga az idei év legszexibb női híressége lett a PETA listája alapján. Ellen Page az étrend követése mellett Twitteren osztja meg aggodalmait a hús-, tej- és tojásipar állatokkal szembeni kegyetlenkedéseivel kapcsolatban.

Sir Paul McCartney, az egykori Beatles tag 1991-ben felesége, Linda McCartney nevén kezdett el fagyasztott vegetáriánus ételeket forgalmazni. A zenész állítása szerint a Disney 1942-es Bambi-filmje inspirálta az állatok jogainak védelmére. – A sok hasonló klasszikus történet hatására a gyerekek úgy nőnek fel, hogy tudják, az állatokkal való kegyetlenkedés rossz dolog. 

Mike Tyson, az egykori nehézsúlyú bokszoló bajnok és jelenleg vegán Mike különböző súlycsökkentő diétákkal való próbálkozásai után változtatta meg étrendjét. Tyson szerint a húsmentes életmód segítette hozzá, hogy közel 60 kilót adjon le, és csodálatosan érezze magát. – A vegánná válás új esélyt adott arra, hogy egészséges életet éljek. 

Bob Marley-t spirituális hite vezette a vegetarianizmus irányába, az I-tal ételek felé. Az I-tal ételek hívei az egészséges elmét, testet, szellemet és környezetet éltetik. A fogások olyan frissek, amennyire csak lehetséges, nem tartalmaznak adalékanyagokat, tartósítószereket és egyéb kemikáliákat, sőt a legtöbb esetben tejet sem. 

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban következzen a PETA legszexibb vega hírességek listájának első helyén szereplő Jared Leto: Oscar-díjas színész, vonzó rocksztár és elkötelezett vegán. Kissrác kora óta vegetáriánus, pár éve pedig a vegán életmód híve lett. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159665_auto_resized.jpg
origo.hu

Napi balfék: Itt a Gréczy-kifli!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714050916
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161484_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ezt ha meglátja a Petike… na abbul baj lesz!” – nem hiszed el, kinek üzent nyilvánosan Majoros Hajni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714050916
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162070_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emberkereskedelem Szekszárdon: embertelen sorsra jutott egy hajléktalan nő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160030_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszakad a szív: holtan találták meg az eltűnt, 4 gyermekes nyíregyházi édesanyát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő