Nyomozót hívott Lajcsi a koncertjére

Börtönben töltött hónapjai után a fővárosban tért vissza a színpadra Lagzi Lajcsi. Egy biztos, a rajongók az ő oldalán állnak.
Börtönben töltött hónapjai után a fővárosban tért vissza a színpadra Lagzi Lajcsi. Egy biztos, a rajongók az ő oldalán állnak.

Aki szombaton este fél nyolctól a Budapesti Böllérfesztiválon vett részt, kivétel nélkül Lagzi Lajcsi koncertjére érkezett. A színpadra visszatérő trombitaművész bő egyórás elôadását végigénekelték, -táncolták rajongói, de a helyszínen szorított érte felesége, Boglárka is.

A Millenáris Park bejáratánál már este hét körül szinte alig találkozhattunk valakivel. A malacjelmezben didergő hoszteszek így szó szerint soron kívül adták át a belépőinket. Talán a csípős idő miatt maradtak otthon az embe­rek – gondoltuk a színpad felé sétálva, élő kecskék, libák, anyakoca és malacai mellett elhaladva. No meg volt kolbász, szalonna, te­pertő, hurka és természetesen bor, sör, pálinka.

Az egyik kiállítónál szokatlanul nagy volt a nyüzsgés: a divatszakember, Lakatos Márk „otthona” volt ez. Márk ugyanis szeret „malackodni”, termékeit pedig a jelek szerint imádja a magyar.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

A színpad melletti lakókocsi előtt már éles fénycsóva szakította meg a sötétséget, a közepén pedig ismerős arc, Lagzi Lajcsi nyilatkozott. Mellette felesége, Boglárka, aki a jelek szerint ott szeretett volna lenni férje visszatérésén. A koncert előtt még mindketten felhajtottak egy felest, majd az este főszereplője egy szál pulcsiban, trombitával a kezében felperdült a színpadra a tömeg hangos ovációja közepette.

– Ez a szabadlábra helyezésem utáni első fellépésem – kezdte Lajcsi, amire hatalmas üdvrivalgás volt a válasz.

© Fotó: Kecskeméti Zoltán

Négy hónap előzetesben

Lajcsit, feleségét és egy harmadik társukat szeptember végén lopás és vesztegetés gyanújával vették őrizetbe a zsaruk, akik szerint a zenész és társai nemcsak mocsai otthonukban, hanem a nevével fémjelzett tatai lakóparkban is illegálisan vételezték az áramot, a vizet. Sőt állítólag a közműszolgáltatók embereit meg akarta vesztegetni. A hatóságok bizonyítékai egyelőre nem ismertek. Lajcsi január 24-én szabadult az előzetesből.

– Senkinek nem volt rossz szava, olyan megjegyzése, gondolata, amely kétségbe vonta volna a tisztességemet – mondta Lajcsi, majd a Borsnak azt is elmesélte, hogy nem csak a rokonai, szerettei kaptak meghívást a rendkívüli koncertre. – Annak a rendőrnek is küldtem meghívót, aki több mint fél éven át hallgatta le a telefonomat. Ám hiába invitáltam a színpadra, nem érkezett meg – mondta Lajcsi, aki a legnagyobb slágereit egytől egyig előadta zenekarával.

A közönség pedig egy bő órán át megállás nélkül táncolt, és a számok közötti szünetekben rendre felhangzott: Lajcsi, imádunk! Lajcsi, szeretünk!