Nővér képezte ki férje ápolására Vajna Timit

A filmmogul ifjú felesége minden áldozatra kész koros ura kedvéért. Tímea most már szakszerűen tud sebeket ellátni és kötözni.
A filmmogul ifjú felesége minden áldozatra kész koros ura kedvéért. Tímea most már szakszerűen tud sebeket ellátni és kötözni.

Heteket töltött kórházban a közelmúltban Andy Vajna, aki eddig senkinek sem beszélt arról, mi is, és mekkora a baj. Azt tudni lehetett, a lába okozza a problémáit, s sokáig az is kétséges volt, hogy repülőre szállhat-e, hogy részt vegyen az Oscar-díj átadóján Los Angelesben. Félő volt ugyanis, hogy frissen operált lábából vérrögök indulnak el, amelyek trombózist is okozhatnak. Az Első Magyar Filmdíj vasárnap esti díj­átadó gáláján viszont a filmgyártás megújításáért felelős kormánybiztos nyíltan beszélt betegségéről a Bors újságírójának.

– Volt egy operációm Amerikában két hónappal ezelőtt, és a seb nagyon lassan gyógyult be. Szokatlan, de előfordul, ez okozta a mostani problémákat. De már semmi bajom – mesélte lapunknak Andy, akitől hamar felesége, Timi vette át a szót, akin látszott, férje minden gondjával és bajával tisztában van, a híresztelésekkel ellentétben nagyon is gondoskodó feleség. Vajna jó kezekben volt Amerikában és a repülőúton is.

© Fotó: Czerkl Gábor

– Kifejezetten aggódós feleség vagyok, mindig ott voltam a kötéscserénél is, ahol megmutatták és megtanították nekem a nővérek, hogy hogyan kell Andyt és a sebet ápolni. Így amikor most Amerikában voltunk az Oscaron, meg tudtam csinálni magam is – emlékezett vissza Tímea. Aligha lehetett könnyű dolga: egy, nehezen gyógyuló, makacs seb ellátása ugyanis nem egyszerű feladat. Fokozottan ügyelni kell a teljes tisztaságra, a sebbe a legkisebb szennyeződés sem kerülhet, a kötés nem lehet sem szoros, sem laza – s nem utolsósorban nem szabad fájdalmat okozni a betegnek.

– Most már erre sincs szükség, a napokban jártunk kontrollon az orvosnál, aki mindent rendben talált – magyarázta Timi.

Tarolt Liza, a rókatündér

Az est legnagyobb győztese Ujj Mészáros Károly filmje, a Liza, a rókatündér című alkotás volt, mely 15 jelölésből hét prímet vitt haza, a főszereplőnő Balsai Móni pedig a magyar prímmel párhuzamosan Monte-Carlóban a vígjátékok nemzetközi fesztiválján kapott elismerést.

– Hülyén hangzik, de fogalmam sincs, hány díjjal jutalmazták már a rókatündérért, de a Magyar Filmdíj egy különösen nagy megtiszteltetés számunkra – fogalmazott Móni.

© Fotó: Czerkl Gábor

A szakma ítélte a díjat

Nem volt éppen zökkenőmentes az első magyar filmdíj díjátadója. A díjakat átadó színészek, filmes szakemberek közül volt, aki közvetlenül színpadra lépés előtt tudta meg, hogy neki kell átadnia a díjat – így nem is igen sikerült a párosoknak a vetítésekkel összhangban remekelniük.

© Fotó: Czerkl Gábor

A filmdíjat egyébként a szakma ítélte meg, vasárnap délután egykor hozták meg a döntést, kik legyenek a nyertesek.

– Fontos, hogy a szakma tisztelje saját magát. Ehhez a díjhoz a szakma ül le, nézik meg egymás filmjeit, és szavaznak tulajdonképpen a versenytársaikra. Remélem, hogy rendszeres lesz – mondta a Borsnak Andy Vajna. – Volt egy rakás baki, de ez volt az első – magyarázta Vajna, aki elárulta, a gálát három hónap alatt szervezték meg.

Osvárt Andi melle is szerepet kapott

Púderszínű, a tökéletes alakjára tervezett egyedi overallt viselt Osvárt Andrea, ami erősen hangsúlyozta telt kebleit és mellbimbóit. A díjátadó utáni partira már át is öltözött.

– Talán túl merész volt az a ruha, azt gondoltam, hogy sok színésznő ki fog tenni magáért (tévedett – a szerk.), ezért választottam én is egy ilyen látványos darabot. Ritkán viselek hasonló ruhát – mondta a színésznő.

© Fotó: Czerkl Gábor