Növényi Norbert: Ott dögölhettem volna meg!

Nem mindennapi kalandot élt túl Növényi Norbert. Miskolcról tartott hazafelé csütörtök este, amikor a 120-as sebességgel egy hatalmas gumiabroncsnak ütközött az autópályán.
Nem mindennapi kalandot élt túl Növényi Norbert. Miskolcról tartott hazafelé csütörtök este, amikor a 120-as sebességgel egy hatalmas gumiabroncsnak ütközött az autópályán.

– Előttem 300–400 méterre egy nagy teherautó ment, csak róla eshetett le a hatalmas abroncs, elém dőlt, én meg százhússzal át rajta! – írta közösségi oldalán. Autója megugrott, ahogy az abroncsot maga alá gyűrte, és kisodródott az útról.

– De isteni szerencsémre nem csapódtam a korlátnak! A kocsi eleje és alja szanaszét tört – tudatta az olimpiai bajnok. Növényi kirakta a vészvillogót, és a telefonjával elkezdte az utat lámpázni, hogy jelezze a többi autósnak: nehogy nekimenjenek a guminak. De rá sem hederítettek.

– Senki meg nem állt volna! Vagy tizenöt percig próbáltam valakit megállítani, kockáztatva, hogy elütnek, de az istenért sem állt meg senki, pedig nagy volt a forgalom! Hiába világítottam, integettem, ugráltam, mint egy bolond, ha megsérültem volna, ott dögölhettem volna meg az úton! – fakadt ki Norbert. Az abroncsot megpróbálta átdobni a korláton, de még neki is nehéz volt. Ezek után visszaült a kocsiba, ami csodák csodája, elindult.

– Vészvillogóval mentem kb. 50–60-as sebesség között, mert a lelógó karosszéria csörgött, zörgött. Erre a sok agresszív bunkó rám jött, villogott-dudált. Hihetetlenül elkeserít ez az érdektelenség, az empátiahiány, a mérhetetlen agresszivitás, ami végigkísért az autópályán – írta Növényi, aki maga is nehezen birkózott meg dühével.

Facebook-oldalán többen utaltak rá, rendőrt is értesíthetett volna, ám a birkózó szerint nem volt a közelben rendőr. A Bors szerette volna megtudni a bajnoktól, hogy érzi magát, ám hiába próbáltuk többször is, nem tudtuk elérni.

Problémás, ha más tesz kárt a kocsinkban

Ha a gépjárműben más okoz kárt, nem a kár­okozás bizonyítása nehéz, hanem annak eldöntése, ki a felelős. Károkozás esetén érdemes azonnal megállítani a kárt okozó gépjárművet, és kitölteni a baleseti bejelentő lapot. Érdemes a kötelező biztosításon kívül casco biztosítást kötni, mert abban számos sérülés fedezete benne van.