Nettó 450 ezret kapott adásonként Pierrot

Pierrot zsebelte be A Dal zsűritagjaként a legnagyobb gázsit. A tény azért is meglepő, mert volt az ítészek között népszerűbb és nagyobb tekintélyű zenész is.
Pierrot zsebelte be A Dal zsűritagjaként a legnagyobb gázsit. A tény azért is meglepő, mert volt az ítészek között népszerűbb és nagyobb tekintélyű zenész is.

A korábbi híresztelésekkel, becsült összegekkel ellentétben nem Zséda, hanem Pierrot kapott sztárgázsit a köztévétől A Dal zsűritagjaként – derítette ki a Bors. Az ítészt többször is bírálták azért, mert látszólag unottan üldögélt a székében, minimális érdeklődést mutatva a dalok iránt, pedig akkor még nem sejtette senki, hogy pont neki sikerült a legnagyobb összegű gázsit kialkudnia.

Kérésünkre az MTVA eljuttatta nekünk A Dal szereplőivel kötött szerződéseket, amelyekből kiderült: Pierrot adásonként nettó 450 ezer forintért mondta el a véleményét, őt kö­vette Frenreisz Károly nettó 400 ezer forinttal, majd Zséda nettó 350 ezer forintos honoráriummal. A legkevesebbel a Napra együttes énekesének, Both Miklósnak kellett beérnie, ő nettó 300 ezer forintos gázsit kapott. Ez azt jelenti, hogy a hat adás alatt Pierrot munkáját nettó 2 millió 700 ­ezer forint közpénzzel díjazták.

Az MTVA tavaly decemberben jelentette be, hogy lecseréli a korábbi zsűrit, vagyis menesztette Csiszár Jenőt, Rúzsa Magdit és Rákay Philipet. Az egyetlen kivétel Pierrot volt, ő újra dönthetett arról, hogy ki képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal szerződéseiből kiderül az is, hogy a zsűritag még Harsányi Leventénél is több pénzt kapott, Harsányi ugyanis adásonként nettó 400 ezer forintért vezette a mű­sort. Az MTVA-tól megtudtuk, hogy Tatár Csillával nem kötöttek szerződést erre a műsorra, mert ő az MTVA munkavállalója.

A dokumentumokban a többi között az is szerepel, hogy a győztesnek, Freddynek öt ingyen fellépést kell vállalnia az MTVA eseményein, vagy olyan rendezvényen, amelyet a köztévé támogat.

© © MTI