Németh Szilárd: Barátok lettünk Hajdú Péterrel

Együtt nyaraltak Cipruson, együtt szurkoltak a magyar–portugál focimeccsen. Feltűnő, milyen sokat mutatkozik egy társaságban Hajdú Péter és Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója.
Együtt nyaraltak Cipruson, együtt szurkoltak a magyar–portugál focimeccsen. Feltűnő, milyen sokat mutatkozik egy társaságban Hajdú Péter és Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

Sok barátot vesztett az elmúlt hónapokban az ATV vezetője, de mint mondja, sokat is szerzett, köztük van Hajdú Péter is. A Bors megkérdezte: mi köti őket össze?

– Az elmúlt ki­lenc hó­nap az éle­tem legmeghatározóbb időszaka volt. Sok kollégát vesztettem, sok barátom fordult el tőlem – mondta a Borsnak Németh Szilárd. – Kezdődött Kálmán Olga távozásával aztán jött a többi változás. Péter szakmai jelenléte ebben az időszakban nagyon fontos volt számomra. Igen, ha mondhatom, barátok lettünk.

Hajdú Péter © Végh István

Hajdú Péter a hir24-nek adott interjúban nemcsak azt fedte fel, hogy tanácsokat ad az ATV vezetőjének, hanem utalt arra is, hogy a szórakoztatás felé kell elmozdulnia a csatornának. De vajon ez azt is jelenti-e, hogy elbulvárosodik a csatorna?

Németh Szilárd

– Nem lesz bulvártévé az ATV, ezt a leghatározottabban cáfolom. Bár több olyan műsorvezető érkezett, akik eddig a bulvárban dolgoztak, de nálunk pártvezetők, miniszterek, politikusok ülnek velük szemben, komoly interjúkat készítenek. Éppen az ellenkezője történik, mint amit feltételeznek: a bulvárból érkezett műsorvezetőinket „híresítjük”. Tudok két élő példát is hozni, Rónai Egon sportújságíró és riporter volt, negyvenéves kora körül váltott pályát, és lett az ország egyik legelismertebb politikai és közéleti műsorvezetője. Bánó András is sportriporterként kezdte, volt a Blikk fő­szerkesztő-helyettese, mégis mindenki, mint komoly politikai és közéleti újságírót és szerkesztőt ismeri. Ugyanezt az utat szeretnénk bejárni a hozzánk frissen igazolt műsorvezetőinkkel, akik mind egytől egyig alkalmasak arra, hogy meghatározó és hi­teles arcai legyenek a csatornának.

Növekedett a befolyása

A TV2-től menesztett tévés néhány hónap alatt gyors kar­riert futott be az ATV-nél. Nemcsak a Frizbi című műsora került képernyőre, hanem producerként elindította a Heti Napló című magazinműsort, amelyben Sváby András visszatért a tévézéshez. Hajdú befolyása olyan erős, hogy a csatorna az egyik legfontosabb emberének tartják.