Németh Kristóf reagált Érsek-Obádovics készülő novelláskötetére

Érsek-Obádovics Mercédesz szombaton posztolta a Facebook-oldalán, hogy a vádak, amivel a színház igazgatóját illete, az valójában egy készülő novellakötet egy részlete volt. Bár próbáluk elérni, nem vette fel a talefonját.

© MTI

Németh Kristóf – aki számtalan kollégájával egyetemben reagált Mercédesz első, a zaklatásról szóló beírására – színészként és a gödöllői Művelődési Ház, valamint a Játékszín egykori igazgatójaként mindkét oldal szemszögéből alkothat véleményt.

– Egy Karinthy-novella jut eszembe erről a történetről: ha egyszer belekeveredsz egy kabátlopási ügybe, akkor egy idő után már nem fogják tudni, hogy a te kabátodat lopták el, vagy te loptál kabátot, csak azt, hogy kabátlopási ügybe keveredtél – mondta megkeresésünkre a színész. – Úgy működik a világ, hogyha valamit nem tudunk bizonyítani, az kvázi nincs is. Nem tudni, hogy itt pontosan miről van szó, de úgy gondolom, ha az embert valamiféle sérelem éri, akkor azt nem a Facebookon kell kommunikálni. Én a személyesen elintézett ügyekben és szükség esetén a jogi segítségben hiszek. Nem akarom megvádolni a kaposvári színház igazgatóját látatlanban. Szokták mondani, hogy nem zörög a ha-raszt, ha nem fújja a szél, de attól, hogy valami szóbeszéd tárgya, még nem feltétlen igaz. Én maradok a diplomácia talaján, és azt mondom, hogy Isten hosszú adós, de biztos fizető.