Nemcsák felesége méltósággal viseli sorsát

Darvasi Ilona semmi pénzért sem mondana rosszat férjére, Nemcsák Károlyra, akivel sok boldog évet töltöttek együtt. Ezen az sem változtat, hogy most a válás mellett döntöttek.
Darvasi Ilona semmi pénzért sem mondana rosszat férjére, Nemcsák Károlyra, akivel sok boldog évet töltöttek együtt. Ezen az sem változtat, hogy most a válás mellett döntöttek.

Húsz év után válik Nemcsák Károly és felesége – kapott szárnyra a hír február elején, ám a színészpár szakításának körülményeiről azóta is kevés a pontos információ. Míg az elmúlt évtizedekben Darvasi Ilona és Nemcsák Károly házasságáról szinte alig tudtunk valamit, válásuk híre igen nagy port kavart.

A művésznő – miután a sajtóban megjelent a szakításuk ténye – kitűzte a színház belső faliújságára a megjelent cikkeket és az azokhoz fűzött észrevételeit, melyet kizárólag a színház dolgozói és művészei láthattak. Ám a történtek hamar túljutottak a Turay Ida Színház falain, melynek ő az igazgatója.

© Fotó: Czerkl Gábor

– Ilona elejét akarta venni a folyosói pletykáknak és ő maga tette ki a cikkeket, melyekre néhány észrevételt is írt. Ebben részben megerősítette, másrészt pedig cáfolta a róluk megjelent információkat – avatta be a Borsot a miértekbe, a dolgok hátterébe az egyik színházi bennfentes, aki hozzátette: már egy éve hallani lehetett, hogy Nemcsák Károly a József Attila Színházban párhuzamos kapcsolatot folytat. Mindez a direktorasszonyon nem látszott, méltósággal viselte és viseli házasságának válságát. Csak annyit lehetett látni, hogy nem jelent meg egyetlen bemutatón, rendezvényen sem a József Attilában, míg Nemcsák Károly ott volt a Turay Ida Színház premierjein.

A Bors megkérdezte Darvasi Ilona véleményét.

– A történtek ellenére is tisztelem a férjemet, és nem fogom bepiszkolni az együtt töltött húsz évet, ezért nem szeretnék nyilatkozni a kettőnk dolgáról – fogta rövidre a művésznő, aki két közös gyerekükkel együtt költözött el abból a családi házból, melyet egykor Nemcsák Károllyal közös otthonukként szerettek.