Celeb

Nem szerelmi bánat, az ital miatt lett öngyilkos Szécsi Pál

Fái

Létrehozva: 2018.10.27.

<p>Megrázó, eddig nem ismert részleteket árult el Szécsi Pál haláláról barátja, Poór Péter.</p>

Hetvennégy évesen is a szakma egyik legfoglalkoztatottabb embere, szinte mindennap fellép. Neves kollégáival már Poór Péter is készül az 50+ éves Táncdalfesztiválra, ami január 12-én lesz az Arénában. Ennek apropóján mesélt lapunknak arról, hogy az első, 1966-os fesztiválon azért nem volt ott, mert súlyos mellhártyagyulladással kórházba került. Mivel többször visszaesett, két teljes hónapig ki sem engedték. Péter egy év múlva, újból jelentkezett.

– Végig kellett mennem ugyanazokon a meghallgatásokon – idézte fel 1967-et Poór Péter, aki két dallal is indult a Táncdalfesztiválon. Az Utánam a vízözön, és a méltatlanul elfelejtett, szintén döntős szám, a Vagy meg kell téged szokni, vagy meg kell tőled szökni.

– Rengetegen voltunk, az elő meghallgatásnál, huszonötös csoportokban hívták be az embereket a rádió egyik stúdiójába – folytatta. – A vezérlőből a főnökség figyelte a jelentkezőket. Pont előttem volt egy srác, aki nagyon jól nézett ki, rendkívül elegáns volt, és fantasztikusan énekelt. Azon mérgelődtem, hogy miért pont ő van előttem?! Ha őt beválasztják, akkor engem már biztosan nem fognak. Nem így lett, huszonötből pont mi ketten jutottunk tovább. Ő volt Szécsi Pali. Akkor kezdődött a barátságunk, és tartott a haláláig.

Ott, a rádióban ismerték meg egymást, ott elegyedtek beszédbe először. Azután rengeteg közös fellépésük lett az ORI szervezésében.

– Annyira jóban voltunk, hogy még az elszállásolásnál is figyelembe vették. Ha vidéken kellett aludni, kettesével adtak szobát a művészeknek: 227-es, Poór, Szécsi. A magánéletben is sokat jártunk össze, privát programjaink is voltak. Sokat tanultunk egymástól. Én például Palitól rengeteget az öltözködés terén. Kiváló ízlése volt, sokat segített nekem stílusokban, hogy milyen al­kalomra, mi illik. Volt a divatszakmához kötődése, mert mielőtt énekes lett, menő férfimanöken volt. Ő azt vallotta, ha élő műsorban fellépünk, ne kevés hosszú dalt énekeljünk, hanem több rövidet, hogy jobban ébren tartsuk a közönség figyelmét. Pali egyvelegeket állított össze, így több minden fért a műsorába. Rájöttem, hogy igaza van, én is úgy csináltam, és sokkal nagyobb sikerem lett. Ez oda-vissza működött, és adtam neki tanácsot dalszövegírásban, zenékkel kapcsolatban.

Pétert annak idején összetörte a hír, hogy barátja öngyilkos lett. A korabeli városi pletykák szerint Szécsi Pál soha nem tudta feldolgozni a színésznő, Domján Edit elvesztését, ezért dobta el ő is magától az életét. Poór Péter szerint viszont az önmaga ellen fordulása inkább volt egy kontrollt vesztett ember balesete.

– Annyiból benne volt a levegőben, hogy Pali már többször kísérelt meg öngyilkosságot, nem mintha lett volna valami világfájdalma. Nem azért csinálta! – jelenti ki határozottan Péter. – Rá így hatott az ital. Ha néha ivott egy kicsit, az rá úgy hatott, hogy szörnyen bánatos lett. Amikor teljesen kijózanodott, akkor azt monda: „Mi a fenét akartam? Miért akartam öngyilkos lenni? Nincs nekem semmi bajom! A világon a legszerencsésebb ember vagyok”. Nem vetette meg a piát, de hozzá kell tennem, hogy Pali nem volt iszákos ember. Ritkán ivott, de akkor nem tudta abbahagyni. Fél évben egyszer berúgott, de akkor úgy, hogy öngyilkos akart lenni. Ilyen rossz hatással volt rá az ital. Pedig aki ismerte, az tudta, vidám, jó humorú ember volt – magyarázta a Borsnak Poór Péter, aki biztos benne, hogy a végzetes nap sem gondolta komolyan a tettét a harmincéves korában elhunyt sztár.

Őrjöngés a temetésen

Egyéves sem volt, amikor édesapja a II. világháború végén meghalt. Édesanyja 1956-ban disszidált. Az árva kisfiú nevelőszülőkhöz, majd állami gondozásba került. Szomorú gyerekkora miatt lett túlérzékeny, szorongó. Szerelme, Domján Edit öngyilkosságát sem tudta feldolgozni. Ő is többször próbálkozott öngyilkossággal, de barátai az utolsó pillanatban mindig megmentették. 1974. április 30-án éjszaka viszont nem. Harmincévesen Szécsi Pál örökre elment. Az ország gyászba borult. Döbbenetes tömeg vett részt a temetésén Farkasréten. Rajongói a fájdalomtól megzavarodva próbáltak bejutni a ravatalozóba. A megvadult embereket Koós János tartóztatta fel.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151591_auto_resized.jpg
ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714053012
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő