Nem fél Demjén Rózsi, amiért kiállt Ákos mellett

Demjén Ferenc nem fél attól, hogy Ákos sorsára jut: hogy kihátrálnak mögüle szponzorai, amiért kiállt kollégája mellett. Úgy véli, a véleménye miatt senkit nem szabadna meghurcolni.
Demjén Ferenc nem fél attól, hogy Ákos sorsára jut: hogy kihátrálnak mögüle szponzorai, amiért kiállt kollégája mellett. Úgy véli, a véleménye miatt senkit nem szabadna meghurcolni.

Nem félek senkitől! – mondta Demjén Ferenc a Borsnak, arra válaszolva, hogy jó döntés volt-e védelmébe vennie Kovács Ákost. Rózsi a Blikk keddi számában mondta:

– Semmi kivetnivalót nem találtam abban, amit Ákos mondott, szerintem finoman is fogalmazott, csak az zavart, amit utána a fejére kapott. Ezt az egészet felfújták, mert va­lakiknek nem tetszett – válaszolt a lap egy olvasójának kérdésére a Kossuth-díjas énekes-dalszerző.

Mint ismert, a botrány azután tört ki, hogy Ákos kijelentette egy intejúban: a „nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak, hanem, hogy beteljesítve a női princípiumot valakihez tartozzanak, gyereket szüljenek”. Szavai botrányt váltottak ki, Ákos mellől kihátrált egyik szponzora, a Telekom, erre válaszul a kormány bontott szerződést a mobilcéggel. Közönsége ugyan kitartott az énekes mellett, de rengeteg bírálatot kapott, sok híresség is megszólta Ákost. Ennek ismeretében érdekes, hogy Rózsit nem rettenti el, hogy támogatásáról biztosítsa Ákost.

– Az egyik oldal belekapaszkodik az utolsó indába is a szabad vélemény oltárán. Nincs abban semmi rossz, ha a nők őrzik a családi tűzhely melegét. Ákos nem mondott semmi rosszat – summázta véleményét Rózsi, és elárulta, nem tart attól, hogy szponzorai rá is megorrolnak.

– Én egy produkciós irodával dolgozom, így nincs mitől félnem. Én soha senkitől nem féltem, és ezután sem fogok. Rég megette a fene, ha nem mondhatnánk el szabadon a véleményünket.

A 69 éves zenész boldog házasságban él amerikai feleségével, Rebeccával, és mivel közös gyermekük nem született, így az ő életükben ez a kérdés nem is okozott feszültséget, ahogy Rózsi kijelentése sem. Demjén már az estére fókuszál, hiszen ma tartja éves nagy koncertjét a Papp László Sportarénában.

– Készülünk a zenekarral a koncertre, jó bulit csapunk. Aztán jöhet a pihenés. A szilveszter éjszakát otthon töltöm, amíg el nem alszom, nézem az egyre színvonalasabb televízió-műsorokat. Aztán januártól következik a szabadság, azután újult erővel vágok neki a feladataimnak.