Négymilliós nyaralásra utaztak Hajdúék

Thaiföld, Kambodzsa, Maldív-szigetek – a világ olyan tájai, ahová a legtöbb hazánkfia soha nem jut el. Hírességeink viszont előszeretettel vakációznak ott télen.
Thaiföld, Kambodzsa, Maldív-szigetek – a világ olyan tájai, ahová a legtöbb hazánkfia soha nem jut el. Hírességeink viszont előszeretettel vakációznak ott télen.

Itthon süvít a fagyos szél, mínuszokban vacogunk, és irigykedve nézzük a Facebookon, a magazinokban celebjeinkről megjelenő képeket. Ők ugyanis nyaralási szokásaikban már hasonlítanak a világsztárokra: télen napsütötte és méregdrága helyeken pihennek, olykor egy átlagos magyar család éves költségvetését szánva a zavartalan kikapcsolódásra.

Hajdú Péter és Sarka Kata két gyerekével, Noncsival és Dávidkával a Maldív-szigeteken vakációzik egy tengerparti luxusszállodában. Egy ilyen négyfős családi nyaralás ára a repülőjegyekkel együtt akár négymillió forint is lehet.

Nem kerülhet kevesebbe Kasza Tibor és barátnője, Andi egy hónapos thaiföldi kiruccanása sem. Bár nem luxusszállodában, hanem egy szerény tengerparti házban laknak, egy ilyen hónap két főnek akár két és fél millió forinttal is csökkentheti a bankszámláját, és a költségekbe a költőpénzt még bele sem számoltuk.

– Minden évben igyekszem eljutni Thaiföldre a párommal. Koh Phangan a második otthonunk, mindent ismerünk itt, a legeldugottabb kis öblöktől a legapróbb boltokig. Amikor ott vagyunk, csak thai ételeket fogyasztunk, imádjuk az ízeket, illatokat. Rengeteget robogózunk keresztül-kasul a szigeten, és élvezzük a szabadságot. Itt képzeljük el az idős éveinket – mondta Tibi a Borsnak.

Varga Viktor szintén Thaiföldön múlatja az időt szüleivel. Elutazása előtt azt mondta, három hónapot akar a festői környezetben tölteni. Bár nem mindig szállodában alszik, a fentiek ismeretében három főnek minimum tízmillió forintot számolhatunk az útra.

Velük azonban még egyáltalán nem ért véget a rangos lista. Liptai Claudia információink szerint jelenleg Ausztráliában lazít, Bereczki Zoltán pedig Indoné­ziában vészeli át az itthoni hideg napokat – ezen utazások ára is minimum egymillió forint lehet. Vámos Erika egy Kam­bo­dzsa–Vietnam körútról tért haza nemrégiben, aminek az ára akár a kétmillió forintot is megközelítheti.

Akadnak azonban olyan sztárok is, akik bár megtehetnék, nem vágnak fel luxusutazásokkal. Schobert Norbi és Rubint Réka tavaly Toscanában nyaralt, saját kocsival mentek, így ennek az útnak az ára körülbelül félmillió forint lehetett.