Celeb

Naponta ír levelet kislánya a rákos Székhelyinek

Fái

Létrehozva: 2017.11.29.

A színművész orvosai tanácsát betartva vág bele a rák elleni küzdelembe. A munkát viszont ugyanúgy folytatja, mintha nem lenne beteg.

Székhelyi József a Borsnak mondta el először, hogy egy mellkasműtétet követően az orvosai rákot diagnosztizáltak nála. A színész, ahogy ígérte, próbál úrrá lenni a betegségén, ugyanúgy ellátja apai, nagyapai feladatait, és helytáll a színpadon.

– A helyzethez képest jól va­gyok! – válaszolta könnyedén a hogylétét firtató kérdésre a színművész. – Megyek Halpernezni a Hatszínbe, aztán Győrben is Halpern leszek és pénteken Mr. Green a Belvárosiban.

Vagyis a Hatszín Teátrumban és Győrben játssza Lionel Goldstein Halpern és Johnsonját Trokán Péterrel, a Belvárosi Színházban pedig élete egyik legkedvesebb szerepét, a Szép jó estét, Mr. Greenben  Mr. Greent Pál Tamással. Ha nem mondta volna el, a Jászai-díjas színművészről egyetlen kollégája se tudná, hogy beteg, olyan lelkesen, lelkiismeretesen és energikusan dolgozik. De persze azért már semmi sem ugyanolyan, mint előtte.

– Hétfőn kezdődik a kemoterápia – újságolja, ami azt jelenti, hogy túl van a műtét utáni lábadozáson, utókúrákon. Bármennyire is furcsán hangzik, de megerősödött annyira, hogy kemót kaphasson.

– Szorongva várom, de elszántan, hogy gyógyuljak. Felkészített az orvos, hogy mire számíthatok. Igen, elszánt vagyok és élni akarok. Éljen az élet és dögöljön meg a rák!

Majd újra a munkára tereli a szót, érthető, hiszen ott van a legnagyobb biztonságban. Mert ahogy ő fogalmazott aznap, amikor biztos lett a betegsége: „Mr. Greennek nincs rákja. Halpern úrnak nincs rákja. Ezt csak így lehet gondolni. A szerepnek nem lehet az a baja, ami az én bajom.”

– Muszáj bírnom a munkát – szögezi le ezúttal is Székhelyi József. – Elszántan életpárti vagyok, maradtam és le­szek. A családom a körülményekhez képest meglehetősen jól viseli a történteket. Én viszont reszketek a pici lányomért! Azt pontosan nem tudja, hogy mi a baj, hiszen ahhoz még kicsi, öt és fél éves, de azt érzi, hogy valami baj van. Minden áldott nap ír nekem levelet: apa, apa, apa, Sári. És mellette sok rajz. Bizony, nagyon okos, ügyes, már tud írni. És gyönyörű! Intelligens, érzékeny kislány, megérzi, hogy valami történik. Ezekkel a szép rajzokkal biztat, azt mondja, ezek segítenek nekem a gyógyulásban. Biztosan így van.

Szacsvay humorral gyógyult

Székhelyi Józsefhez hasonlóan Szacsvay László sem titkolta el, amikor prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Ő a betegség legyőzéséhez a humort hívta segítségül. 

– A rák egyáltalán nem vicc, s egy kicsit sem vicces. A prosztatarák miatt én is megéltem bizonytalanságot, halálfélelmet, lelki és fizikai megpróbáltatásokat. Nem leányálom ez. Viszont a sors óriási ajándéka, hogy azt tudom mondani: ha már megadatott nekem mindaz a nyomorúság, amit elmeséltem, változtatni pedig nem tudunk rajta, most miért sírjunk ezen mindannyian, amikor ugyanazt a kis időt jókedvben is eltölthetjük? – tette fel a kérdést egy vele készült interjúban a színművész.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714110912
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163772_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163096_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A helyzet tovább romlott ukrán szempontból a fronton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714110912
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő