Nagy Feró visszavárja Cipőt

A Beatrice márciusi koncertjén egy Republic-dal is felcsendül. Nagy Feró így akar erőt adni barátjának, a kórházban életéért küzdő Cipőnek. A kómában fekvő énekes zenekarát meghatotta a gesztus.
A Beatrice márciusi koncertjén egy Republic-dal is felcsendül. Nagy Feró így akar erőt adni barátjának, a kórházban életéért küzdő Cipőnek. A kómában fekvő énekes zenekarát meghatotta a gesztus.

Szorgosan készülődik a harmincéves Beatrice zenekar a március 16-i, szülinapi koncertjére. A próbák hangulatát azonban az utóbbi napokban beárnyékolja a pályatárs, Cipő súlyos betegsége. Nagy Ferót és zenésztársait ugyanis több mint húszesztendôs barátság fűzi a Rebublic frontemberéhez, Bódi Lászlóhoz.

– Még van egy halvány reménysugár, még nem szabad feladnunk! A koncerten is eljátszunk egy Republic-dalt, de még nem tudjuk, melyiket. A számmal szeretnénk üzenni Cipőnek, hogy visszavárjuk. Zenével küldünk neki erőt. És bár a helyzet rettentően szomorú, úgy gondolom, egy rocksztárnak vidám slágert kell énekelnie – fejtette ki a Beatrice frontembere.

Feró elárulta azt is, hogy amint megtudta, Cipő kómában fekszik, azonnal hívta a Republic menedzserét. – Megkérdeztem Abella Miklóstól, hogy meglátogatha-tom-e Cipőt, de azt mondta, ne menjek be, mert csak elkeserednék. Én láttam édesanyámat a halálos ágyán feküdni, kegyetlen volt. Nem akartam látni, amint a barátom az ­éle­téért küzd – mondta elfúló hangon Feró.

Együtt érez a szakma a nagybeteg énekessel

A Republic menedzsere nagyra értékeli Feróék gesztusát. – A Beatricét pokolian szeretjük és tiszteljük. A Republic indulásakor közösen léptek színpadra, Cipőék voltak a vendégzenekar. Ez egy huszonhárom éves történet, szoros és mély emberi barátság alakult ki a két zenekar között.

Nagy tisztelettel köszönöm nekik ezt a gesztust, de nem csak nekik, az egész magyar zenésztársadalomnak, hiszen többen is jelezték, hogy a koncertjeiken egy-egy Republic-dallal megerősítik: várják vissza Cipőt – mondta a Borsnak Abella Miklós menedzser. A Bors kérdésére hozzátette: a már meghirdetett Republic-koncerteket új időpontban tartják meg.