Celeb

Nagy Feró: Tudom, ki terjesztette rólunk a csirkedarálást

Fái

Létrehozva: 2017.08.08.

A Beatrice frontembere pontosan tudja, hogy ki terjesztette róluk azt a gusztustalan rémtörténetet, hogy kisállatokat kínoznak a koncertjeiken.

A vihar miatt elmaradt az ős Beatrice zenekar koncertje vasárnap a volt Ifiparkban a mostani Várkert Bazárban. Nagy Feróban ez rossz emlékeket ébresztett, a rendszerváltás előtti időket idézte.

– Ez egy Ricse-történet – magyarázza Feró. – Amikor szóltak, hogy elmarad a buli, az csúszott ki a számon: már megint? Átok sújtja az Ifjúsági Parkot? Ilyen 1978–81 közt ezerszer megtörtént. Szóltak, hogy elmarad a koncert, mert technikai problémák vannak. Tudtuk, a technikai ok azt jelenti, hogy engedi-e a rendőrség vagy sem. Mi most az eső ellenére megcsináltuk volna a bulit, de az jogos, hogy a közönséget nem lehet veszélyeztetni. Beletörődtünk, de az első gondolatom akkor is az volt, hogy már megint betiltottak!?

Életműkoncert

Az elmaradt ifiparkos koncertet szeptember 24-én pótolja a Beatrice. Bejelentették azt is, hogy 2018. április 7-én az Arénában a negyvenéves fennállását ünnepli a zenekar egy háromórás Nagy Feró életműkoncert keretében.

– Ha életműkoncertről hallunk, arra gondolunk, hogy ennek annyi, kitolják a tepsin, neki vége – röhögi el magát Feró. – Nem így van! Lesznek vendégek is, többek közt Pásztor Anna, Mező Misi, Varga Miki és Kalapács Józsi.

A zenekar tagjai állítják, hogy soha még egy icipici csirkét sem daráltak le, de azoknak, akik abban az időben ezt a történetet hallották, ezt nehéz elhinni. A sztori makacsul tartja magát.

– Egyszer megérkeztünk egy vidéki művelődési házba, amely akkor a tanács, a mostani polgármesteri hivatal alá tartozott. Az engedélyt úgy kapták meg a művházasok, hogy összefogták a papírokat, így az illetékesek észre sem vették, hogy aláírták. Szóval, megérkeztünk a művházba, ahol az igazgató azzal fogadott: „Kedves művész úr, csak egy kérésünk lenne, a csirkés dolgot hagyják ki”. Akkor hallottam erről először, azt sem tudtam, miről beszél. Milyen csirkés dolgot? „Maguk élő kiscsirkét darálnak a színpadon.” Micsoda? Mi a csirkékkel is humánusak vagyunk! Semmi közünk az erőszakhoz, gyilkoláshoz. Egyet ígérhetek, ez nem lesz! Később kiderült, hogy ez a rémtörténet Erdős Pétertől (a magyar popzenei világ irányítója a Kádár-rendszer alatt – a szerk.) származott.

Egy péntek esténként leadott televíziós vitaműsorban az volt a téma, hogy kell-e nekünk Beatrice, ha itt az Omega?

– Az Omegát sem szerették, de minket egyenesen állatoknak tartottak – folytatja Feró. – A műsorban szólalt meg Erdős, hogy ő nem kedveli az olyan zenekarokat, mint a Beatrice. Azt mondta: képzelje el a kedves néző, ha egy ilyen zenekar – nem mondta ki, hogy a Beatrice, hanem egy ilyen punkzenekar – élő kiscsirkét tesz a darálóba, és a fehér ingen vörös vér folyik. Ezt a tévénéző komolyan vette. Milyen fehér ing? Mi bőrcuccban vagyunk! Hiába nem vettük komolyan, ez így maradt, és ezerszer kellett cáfolni.

Ennek ellenére Feróék beálltak volna a sorba, hogy ne legyen tiltás, rendőrség, hogy eljussanak a közönségükhöz.

– 1978-ban jelentkeztünk Erdős Péternél, hogy szeretnénk lemezt kiadni. Beadtunk egy nagylemeznyi anyagot. Mire ő: „Hát gyerekek, ez nem...  Nagyon erőszakos, olyan vávává! Ott a Piramis, az legalább hallgat rám. Hozzatok másik anyagot.” Egy hét múlva vittük a következő nagylemeznyit, de feleslegesen. Egyértelmű volt, hogy nem akar minket. Aztán 1989-ben, amikor ő már senki volt, Erdős doktor egy tévéműsorban azt mondta: „Ha tehetném, Nagy Ferónak a mai napig nem lenne lemeze”. Rosszul esett, mert sokszor találkoztunk, mindig barátként viselkedett, ezt sosem mondta meg.

Coopert is vádolták

A Feróról terjesztett sztori vándormotívum a rocktörténetben, először Alice Cooperről írták le – szintén alaptalanul. Az 1969-es Torontói Rockfesztiválon egy csirke tévedt a színpadra. Az énekes a közönség közé hajította, amely pillanatok alatt darabokra tépte. Másnap az jelent meg a lapokban, hogy Cooper ledarálta a baromfit. Bár hazugság volt, ez tette híressé a horrorrock klasszikusát.

Ozzy Osbourne viszont valóban vérengzett. A felesége, Sharon fehér galambot vitt Ozzynak egy sajtótájékoztatóra, annak jelképeként, hogy ura megszelídült. A rocker nem értett ezzel egyet, ezért az újság­írók elôtt leharapta a madár fejét. 

Néhány évvel később koncert közben egy denevér fejét is leharapta, de nem szándékosan. Azt hitte, hogy gumidenevért dobott fel egy rajongója. Tévedett.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161455_auto_resized.jpg
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714092911
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162918_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Hazahozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714092911
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162546_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kokaint találtak a népszerű diszkontlánc üzleteiben, gépfegyveres rendőrök szálltak ki a helyszínre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162923_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sztárszakítás: 15 év házasság után válik a magyar énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161483_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: újabb szomorú hírt kapott a királyi család, a hercegnőről van szó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő