Nagy a baj: Rékasinak nem forrnak össze a csontjai

Ártatlan felülvizsgálaton derült ki: vissza kell vinni a kórházba Rékasit! De még pénteken is forgatott a Barátok köztben, mert jelenete volt...
Ártatlan felülvizsgálaton derült ki: vissza kell vinni a kórházba Rékasit! De még pénteken is forgatott a Barátok köztben, mert jelenete volt...

Megrendülten és elkeseredetten hagyta el pénteken a kórházat Rékasi Károly, ahova eredetileg csak egy gyors kontrollra érkezett. A színész ugyanis azt hitte, fél évvel súlyos motorbalesete után arról tárgyalhat orvosával, hogy mikor veszik ki a sérült lábát összetartó csavarokat és fémlemezt. A doktor azonban rossz hírt közölt vele: a csavarokat ugyan kiveszik, de csak azért, hogy újakat tegyenek be a helyére... A színészt kedden újra meg kell műteni, a csontjai ugyanis nem forrtak össze!

Rékasi szomorú hangon nyilatkozott a Borsnak:

– A baleset óta erős fájdalmaim vannak, az előadásaimat és a forgatásokat is csak fájdalomcsillapítókkal tudtam végigcsinálni. Úgynevezett romos törés keletkezett a lábamban, akkora a hiány két csontrész között, hogy önmagától a szervezetem nem képes visszanöveszteni. Jövő héten újra felnyitják a combomat. A fémeket kicserélik, és csontforgácsot is tesznek be a hiány helyére, hogy az ösztönözze a csont növekedését – mesélte letörten a Borsnak Rékasi, aki hangsúlyozta: a terheléshez ennek semmi köze, vagy ahhoz, hogy eleinte nem tartotta be szigorúan az orvosi utasításokat.

Rékasi azt mondja, annyira megijesztette az újabb műtét híre, hogy meg sem jegyezte, orvosa mit mondott, mikor forgathat újra. Pénteken még dolgozott, hiszen arra a napra is volt forgatása. Az operáció híre nem csak Rékasit sokkolta, hanem a Barátok közt és a József Attila Színház stábját is. A színész eddigi gyógyulási folyamata és rehabilitációja nem okozott fennakadást a sorozat történetvezetésében, de a mostani váratlan helyzet már igen.

– Dolgozunk azon, hogy megoldjuk ezt a helyzetet, de még nincs végleges döntés az alternatívákról. Reméljük, hogy Karcsi mihamarabb felgyógyul, és ismét velünk forgathat – mondta Rozgonyi Ádám, a Barátok közt kreatív producere.

A színházban úgy számolnak, Rékasi az évad végéig sem lesz képes visszatérni a színpadra. „A József Attila Színház legfontosabb szempontnak minden körülmények között színészei, alkotói és dolgozói egészségét és biztonságát tekinti, ezért Rékasi Károly színpadra lépé­sével teljes gyógyulása érdekében előreláthatólag évad végéig nem számol” – írták közleményükben. A teátrum minden előadás jegyét visszaváltja. (Jegyzetünk itt.)