Munkanélkül maradt a megvert híradós

Néhány hónappal ezelőtt kezdett el dolgozni Borsa Miklós a köztévéből távozott, tíz hónapja megvert híradósa. Most ismét munkanélküli.
Néhány hónappal ezelőtt kezdett el dolgozni Borsa Miklós a köztévéből távozott, tíz hónapja megvert híradósa. Most ismét munkanélküli.

A híradós szerencsés alkat, állandó jövedelem híján is képes bízni a szép jövőben és türelmesen várni a lehetőségre. Talán azért ilyen nyugodt, mert eddig még mindig megtalálta a munka, amiről álmodott.
Borsa Miklóst tavaly áprilisban verték meg Balatonfüreden, mert a „hazug híradót” vezeti. A támadás érthetően sokkolta és úgy döntött, felhagy a tévézéssel. Közös megegyezéssel akart távozni az MTVA-tól, de elmondása szerint ebbe nem mentek bele, ezért felmondott.

– Amikor tavaly tavasszal befejeztem a híradót, egy darabig gondolkoztam a folytatásban, de lassan kiderült számomra, hogy arra ott nem sok lehetőség lesz. Jegyes-Tóth Kriszta akkoriban szerződött el az ELTE-re, ami felvetette bennem a gondolatot, hogy lehetnék én is kommunikációs vezető valahol. Nem sokkal később felhívtak a BME-ről, nem mennék-e oda. Az már más kérdés, hogy már nem dolgozom ott. Nem én akartam eljönni... Most me­gint olyan szakaszban van az életem, amikor gondolkodom, hogy mit is szeretnék csinálni a jövőben. Nagyjából már kitaláltam, és most várok. Abban a pár hónapban vagyok jelenleg, amikor várom, hogy bevonzzam a lehetőséget – mondta el Borsa, aki úgy érzi, szakmai éle­tére jellemző, hogy kitalálja, mit szeretne csinálni, majd sorsszerűen meg is kapja.

© Fotó: MTI

– Amikor 12 évvel ezelőtt eljöttem a TV2-től, két évig nem volt fix, állandó munkám. Miután már úgy éreztem, hogy elég a bizonytalanságból, kigondoltam, hogy híradózni szeretnék. Tulajdonképpen elhatároztam magamban. Szinte hihetetlen, de hónapokkal később megkerestek a Duna TV-től, hogy lennék-e náluk híradós. Ugyanígy kerültem az M1 esti híradójába. Miután összevonták a Dunát és az MTV-t, arról ábrándoztam, milyen jó lenne... És tessék, sikerült az is! – mesélte Borsa Miklós.

Az egykori híradós véleménye szerint nincs oka arra, hogy kétségbe essen, mert biztos abban, hogy az élete jó irányba halad. Csak azt nem árulta el, most milyen munkáról álmodik.