Mocskos ügybe keverték Bódi Gusztit és Margót

Három hónap alatt közel ötmillió forint uniós pénzt zsebelt be a Bódi család – szóltak a hírek. Gusztiék felháborodtak azon, mibe akarják belekeverni őket.
Három hónap alatt közel ötmillió forint uniós pénzt zsebelt be a Bódi család – szóltak a hírek. Gusztiék felháborodtak azon, mibe akarják belekeverni őket.

Kamutenderekre és mulatós koncertekre is milliókat költött uniós forrásokból az Országos Roma Önkormányzat, harminchat ügyben folyik vizsgálat és az Európai Csalás Elleni Hivatal is nyomoz. A Híd a munka világába projekt kapcsán – amelynek a cigányok munkába állítását kellett volna segítenie – már egy éve felmerült a korrupciógyanú, a legfrissebb hírekben pedig Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek is szerepelnek. Ők a zenei produkciókra elköltött milliókból részesültek. „Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek három hónap alatt 19 fellépésre szerződött Farkas Flóriánékkal, alkalmanként 250 ezres gázsiért, vagyis összesen 4 millió 750 ezer forintot kapott az ORÖ-től” – írta az atv.hu a múlt héten.

Guszti és felesége, Margó ezeket a hónapokat általában külföldön tölti, ott értesültek arról is, milyen kétes ügyek kapcsán emlegetik itthon a nevüket.

– Nem volt szerződésünk az Országos Roma Önkormányzattal, egy műsorszervező irodán keresztül mentünk fellépni. Minden egyes koncertünket megtartottuk, mindegyik telt házas volt, és mindegyikről készült felvétel is. Ugyanolyan felkérések voltak az évben ezek is, mint a többi. A helyszíneken a helyi szervezők fogadtak, az öltözőbe kísértek, átöltöztünk, és felléptünk. És egyik fellépésen sem találkoztunk például Farkas Flóriánnal. Úgyhogy az ügyről sem tudunk semmit – válaszolt megkeresésünkre Guszti és Margó, hozzátéve: az fáj nekik, hogy az ő nevük is felmerült egy olyan ügy kapcsán, amelyről nincs is tudomásuk.

Gusztiék valóban műsorszervező irodán keresztül jutottak a gázsijukhoz, az Országos Roma Önkormányzat azonban éppen azzal követett el hibát, hogy nem közvetlenül Gusztiékkal, hanem egy szervező céggel szerződött: nem írt ki közbeszerzést, ami kötelező lett volna. Ha közvetlenül a zenészekkel állapodtak volna meg, erre nem lett volna szükség.