Minden pert megnyertek Pécsi Ildikóék

Pártos Csilla egy megveszekedett vasat sem kapott a válása után, mert – mint az most kiderült – a volt férjének semmije sincs. Ezért perelte most be rokontartásért a Kossuth-díjas művészt, akinek esze ágában sincs fizetni.
Pártos Csilla egy megveszekedett vasat sem kapott a válása után, mert – mint az most kiderült – a volt férjének semmije sincs. Ezért perelte most be rokontartásért a Kossuth-díjas művészt, akinek esze ágában sincs fizetni.

Újra és újra megpróbálnak fogást találni Pártos Csilláék Pécsi Ildikó fián, de kevés siker övezi a próbálkozásaikat. A vagyonelosztási perben a bíróságig sem jutnak el a keresetleveleik, hiszen Csabának papíron semmije sincs. Minden vagyonát a szüleinek köszönheti, vagyis, ha a volt felesége pénzt remél, azt csak a volt apósától és anyósától hajthatja be. Ezért próbálkoznak tavasszal egy rokontartási per elindításával…

Pártos Csilla megpróbál a volt férje szüleitől pénzhez jutni © MTI

Nincs eljárás

Jelen állás szerint egyébként egyetlen per sincs folyamatban a felek között, a bíróság kimondta a válást, és a vagyont is elosztotta – már ami volt –, sok mindent sem Csaba, sem Pártos Csilla nem kapott. Még egy ingatlant sem. Amiben Csilla és a fia lakik, az Pécsi Ildikóék tulajdona, ebből a lakásból szeretnék minél előbb kiköltöztetni a volt menyüket.

Pécsi Ildikó ügyvédje szerint példaértékű az az emberi tartás, amivel a művésznő viseli a megpróbáltatásokat.

– Újra és újra megpróbálnak Pártos Csilláék fogást találni az ügyfelemen, de eddig totális sikertelenség koronázta a próbálkozásaikat – monda dr. Bilkei Dávid ügyvéd. – Az elmúlt időszakban három keresetet nyújtottak be vagyonjogi vonatkozásban, de mindhármat elutasították, bíróság elé sem kerültek. A válás kapcsán egyedül a gyermektartási ügy van folyamatban, ezenkívül semmilyen követelésüket nem tudták érvényesíteni a bíróságon.

- Mindenért megdolgoztunk a férjemmel, nem peres úton vettük el valakitől - mondja a művésznő. © Cser Dániel

Rokontartás

Pártos Csilla ügyvédje azonban ezt másként látja.

– A perindítás hatálya nem akkor áll be, amikor az ügyvédkolléga azt gondolja – replikázik dr. Gerencsér András. – Hanem akkor, amikor beadunk egy keresetet. Igaz, hogy először elutasítottak minket, de megyünk tovább. Jelenleg három ügyben szeretnénk érdeket érvényesíteni, rokontartás miatt, vagyonközösség megszüntetése miatt, és egy ajándékozási szerződés érvénytelenítése (Cseppkő utcai ingatlan) tárgyában.

Drága mulatság a pereskedés

Egy peres ügyben jól meg kell fontolni minden lépést, mert mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki bíróság elé megy. Egy keresetlevél beadásának ára függ a perértéktől (mennyi pénzt követelünk), annak a tíz százalékát kell leperkálni. Pártos Csilláék esetében ez keresetlevelenként 150 ezer forint. Vagyis, a mai nap éppen 450 ezer forintnál tartanak. Erre az összegre jön az ügyvéd munkadíja, és bár ez esetenként más és más, azt leszögezhetjük: nem ingyen van, ráadásul a vesztes fél fizeti az összes perköltséget.

Ötven év gyümölcse

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó lassan ötven éve házasok. Mindketten keményen megdolgoztak azért, amijük van, érthető, hogy nem szeretnének senkinek sem fizetni.

– Itt a házunk, a szép kertünk... és mi ezt most nem tudjuk élvezni, mert azon szomorkodunk, hogy soha nem lesz már vége ennek a válásnak – mondta korábban Pécsi Ildikó a Borsnak. – Ezért mind megdolgoztunk a férjemmel, nem ajándékba kaptuk, és nem is peres úton vettük el valakitől – utal a volt menyére a művésznő. – Tiszta lelkiismerettel állok a bíróság elé, már ha megélem ugye…

A művésznő egészségi állapota nagyon sokat romlott az elmúlt időszakban. Mint arról lapunk elsőként beszámolt, még kórházba is került, onnan azonban a hétvégén hazaengedték. – A művésznő már jól van, egy kicsit fel kellett „turbózni” – mondja a Borsnak egy közeli barát. – Az orvosi utasítás szerint nem szabadna idegeskednie, de ezt elég nehéz ebben a helyzetben megállnia.