Celeb

Micsoda lelkierő! Három nappal fia halála után színpadra lép Csuja Imre

kbv, K. Sz., K. K., L. P.

Létrehozva: 2019.10.12.

Szombat este a Hamlet című darabban áll színpadra Csuja Imre, akinek gyermeke feltehetően önkezével vetett véget az életének. Volt barátnője szerint a 29 éves Bence viharos jellem volt, de csupaszív, gondoskodó társ is.

Az egész országot megdöbbentette a hír, hogy a népszerű színész, Csuja Imre 29 éves fiát csütörtök reggel holtan találták. A színész 16 évvel ezelőtt már átélt hasonló fájdalmat, akkor nagyobbik fiúgyermeke, Gergő dobta el magától az éle­tet. Egyik kollégája erről a 2017-es időszakról a Best magazinnak elmondta: Imre nagyon rossz állapotban volt, egy időre vissza is vonult, nem vállalt munkát, a szinkronból is kimaradt, ameddig valamennyire sikerült feldolgoznia fia elvesztését. Sokan úgy gondolták, hasonló hatással lesz rá Bence elvesztése is, de mint az Örkény Színház sajtóosztályától megtudtuk, az 59 éves színész szombat este, mindössze három nappal fia tragikus halála után színpadra áll a Hamletben. Poloniust játssza Shakespeare drámájának modern felfogású előadásában. A kritikák szerint az ő alakításában még a fontoskodó, örök megalkuvó királyi főkamarás is szerethető figurává válik.

– Az Örkény Színház előadásait a meghirdetett szereposztásokkal és időpontokban megtartja – közölte kérdésünkre válaszolva a színház sajtósa, Deutsch Sándor.

Ezek szerint Csuja most „munkaterápiával” próbálja feldolgozni a történteket, ami érthető, korábban sokat segített neki, hogy a színpadon ki tudta adni a fájdalmát. Ezt korábban D. Tóth Krisztának mondta el az Elviszlek magammal című műsorban:

– Én, a feleségemmel szemben, bizonyos darabokban ki is tudom játszani, énekelni magamból a Tóthékban vagy a Portugálban, versekben… De csak akkor, amikor létjogosultsága van. Mindenben nem, de ez akaratlanul jött. Ez a jó szó, akaratlanul. Nem akartam, hogy könnybe lábadjon a szemem, de jött. Én tudatosan nem tudok sírni a színpadon – mesélte.

Nem történt bűncselekmény

A Bors tegnapi értesülése szerint Bence önkezével vetett véget az életének, és ezt erősítette meg a rendőrség közleménye is, amely szerint idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a történteket közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. A 29 éves fiatalember jó előre felkészült elkeseredett tettére: apja kocsijával hajtott a Naplás-tó melletti erdőbe, ahova kötelet is vitt magával. Holttestét egy kutyáját sétáltató, középkorú nő találta meg a földön csütörtökön délelőtt.

Bence feltételezhető öngyilkosságának indítékairól továbbra sem tudni konkrétumot. Tegnap azonban megindító levelet írt közösségi oldalára az elhunyt fiatalember volt párja, Ágnes. Bár már évek óta nem voltak együtt Bencével, megosztotta emlékeit az elhunyt fiúról.

– Nagy szerelem volt, bár zűrösen kezdődött, ha egyszer memoárt írok majd, ő biztosan belekerül, mert alaposan megrengettük egymás világát. Sokáig ostromolt, én hallani sem akartam felőle, de kitartó volt. Végül a szülinapján felkért táncolni, és én elfogadtam a felém nyújtott kezet. Viharos volt. Amikor veszekedtünk, mindkettőnk vérzett, amikor kibékültünk, a nap is nekünk sütött az égről – írta Ágens a se veled, se nélküled kapcsolatról, majd Bence természetéről is közzétett pár gondolatot. – Ismertem a legjobb és a legrosszabb oldalát is. Nagyon szerettem, mélyen érző, csupaszív, gondoskodó partner volt, a nehézségeink ellenére is.

A szerelem végül megszakadt, Ágnes és Bence hosszú ideje nem tartották a kapcsolatot, az azóta párkapcsolatban élő hölgyet mégis rettenetesen megrendítette volt párja halála.

Nehéz felismerni a jeleket

Dr. Belső Nóra pszichiáter szerint lehetetlen feldolgozni a Csuja Imre családját ért veszteséget.
– A depressziót sokan nem vállalják fel, mivel az elmebetegséggel társítják, és szégyellik maguk a zavarban szenvedők is, nem szeretnék, hogy betegként legyenek elkönyvelve – mondta a szakember arról, hogy milyen lelki traumák állhatnak a tragédia hátterében. – Két válfaja van a betegség kialakulásának. Az első az örökletes, vagyis ha a családban előfordult már hasonló lelkiállapot, akkor nagyobb valószínűséggel alakulhat ki egy másik családtagnál is. A depresszió másik válfaja a minta. Ha valaki a problémák nem megfelelő kezelését olyan mintaként társítja, amit már korábban látott vagy a környezetében tapasztalt. Ilyenkor nagyon nehéz a megfelelô megoldást megtalálni.
– Sokszor észrevehetetlen, ha valaki ilyen zavarokkal küzd, mert nem mutatja ki a vívódásait, így környezete számára nincsenek látható jelek. Ezért sem szabad magunkat hibáztatni, ha szerettünk ilyen megoldást választ a fájdalmára.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144384_auto_resized.jpg
origo.hu

Nagy a baj: a németek közölték, Oroszország hamarosan megtámadja a NATO-t

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713561909
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144826_auto_resized.png
hirtv.hu

Szergej Lavrov: átadtuk Izraelnek, hogy Irán nem akar eszkalációt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143898_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143570_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27220_resized.jpg?avcount=1713561909
origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135005_auto_resized.jpg
travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713561909
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713561909
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145120_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt