Meztelenül szenvedett balesetet Medveczky

Egy szál kalapban rohant ki a kertjébe a vihar elől menteni a virágait. Megcsúszott, hatalmasat esett, keze is megsérült.
Egy szál kalapban rohant ki a kertjébe a vihar elől menteni a virágait. Megcsúszott, hatalmasat esett, keze is megsérült.

Filmbe illő módon, meztelenül, víztől csatakosan szenvedett súlyos balesetet Medveczky Ilona. A táncművész épp pazar, rózsadombi villájában tartózkodott, amikor lecsapott a szerdai nagy vihar. Ilona féltette messze földön híres, gyönyörű kertjét, ezért azonnal a szabadban termett, s próbálta az irtózatos erejű széltől és esővíztől biztonságba helyezni pálmáit, amikor megtörtént a baj. A művésznő először nem kívánt nyilatkozni az esetről, majd megeredt a nyelve és részletesen elmesélte balesetét.

– Egy szupercella közepén lakom, ahol a viharok még erősebben csapnak le rám. Arra is volt már példa, hogy a szél gyökerestől tépte ki a fáimat. Mivel úgyis eláztam volna, csak egy kalapot tettem a fejemre és meztelenül rohantam ki a kertbe, hogy arrébb tegyem a pálmáimat. Még cipőt sem húztam. A nagy cserepeket alig tudtam mozgatni úgy, hogy bajuk ne legyen, de azért vizet is kapjanak. Végül sajnos megcsúsztam a lépcsőn és elestem – mondta a Borsnak a hetvennégy évesen is bomba formában lévő Ilona, mi pedig sajnáljuk, hogy nincs bekamerázva a háza, így csak a fantáziánkban elevenedhet meg újra meztelen kertrendezése.

– Megsérült a ke­zem és össze kellett varrni a fe­jem, de szerencsére nagyobb baj nem történt. Nem ez az első eset, hogy baleset ér, de muszáj tennem valamit, ha a házam fölé ér a vi­har.

Ilona már jól van, táncban edzett, erős szervezete hamar gyógyulni kezdett, és mivel egyedül él és látja el kutyáit, nem is engedhetné meg, hogy el­hagyja magát né­hány öltés és zúzódás miatt.