Megviselte Leticia szemét a a vak Esmeralda szerepe

Augusztus végétől újra láthatjuk az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb mexikói televíziós sorozatát, az Es­meraldát. Az 1997-ben forgatott szériát ezúttal az Izaura tévé tűzi műsorára, így a csodaszép, hányattatott sorsú vak lány, Esmeralda és a jómódú, sármos orvos, Jose Armando ismét be­költözik az életünkbe. A telenovella népszerűségét jól mutatja, hogy hazánkban már negyedik alkalommal kerül képernyőre. A két főszereplő, Leticia Calderón és Fernando Colunga karrierjében – bár addig is több sorozatban szerepeltek – mérföldkő lett az Esmeralda, megnőtt az anyagi értékük, rajongók követték minden lépésüket, és azóta mindketten megállás nélkül forgatják az újabb telenovellákat.

Calderón pályafutása legjobb szerepének tartja Esmeraldát, ma is szívesen megnézi a sorozat egy-egy részét

– Hihetetlen, hogy már húsz év telt el! Emlékszem, minden este patakzott a könnyem, fájt a szemem attól, hogy vaknak tetettem magam. Érzelmileg ez a sorozat adta nekem a legtöbbet. Bevallom, néha én is belenézek egy-egy részbe – nyilatkozta a húszéves évfordulón a már 49 éves színésznő, akit magánemberként nem kímélt a sors. Két gyermeke közül az egyik Down-kóros, kétszer is elvált, jelenleg egyedül­álló.

Fernando Colunga számtalan mexikói díjat begyűjtött, főleg miután a jó fiú szerepkörből kitörve gonosz figurák bőrébe is belebújt. Az 51 éves színész nem nősült meg, a pletykák szerint a családnál jobban érdekli a külseje, nem tud megbarátkozni az öregedéssel.

Colunga a mai napig nem alapított családot