Megmenekül Demjén Rózsiék előadása?

Bár még mindig egy halom eladó jegy van Koltay Gábor 56-os rockmusicaljére, a producer szerint telt ház lesz. És a gyerek statiszták sem azok, aminek látszanak, ötezren pályázaton nyerték a belépőket. 

Bár még mindig egy halom eladó jegy van Koltay Gábor 56-os rockmusicaljére, a producer szerint telt ház lesz. És a gyerek statiszták sem azok, aminek látszanak, ötezren pályázaton nyerték a belépőket. 

Vikidál Gyula, Varga Miklós, Deák Bill Gyula és Demjén Ferenc szereplésével mutatják be június 16–17-én az Itt élned, halnod kell című grandiózus történelmi rockmusicalt a Hősök terén, amire alig fogynak a jegyek. Erről kedden számolt be először a Bors, akkor azt írtuk, hogy már 77-80 százalékos leértékeléssel kínálják az eredetileg 30 ezer forintos jegyeket. Minderről Koltay Gábor rendezőt kérdeztük, helyette most az előadás producere, Bezzegh Zoltán, az Esztrád Színház igazgatója nyilatkozik. Ugyanazt kérdeztük, mint Koltaytól: egy százmilliós állami támogatásnak (ennyit kapott a darab) feltétele-e a magas nézőszám? Meg kell-e térülnie a befektetett pénznek? Valóban szállítanak statiszta gyerekeket a helyszínre?

Demjénnek, Vikidálnak és Billnek állítólag nem néhány néző előtt kell énekelnie a Hősök terén © MTI

– A százmilliós állami támogatásnak nem feltétele a nézőszám, sokkal fontosabb, hogy olyan előadást tekinthessen meg a közönség, amely maradandó élménnyel gazdagítja életüket, valamint nemzeti identitástudatunkat – kezdte a direktor. – De nyilván mindenki számára fontos szempont, hogy a történelmünket egyedülálló látványvilággal bemutató darabunkat a lehető legtöbben megnézzék. E tekintetben jól állunk, hiszen a jegyek több mint nyolcvan százaléka már elkelt – mondta Bezzegh.

A diákok ezrével pályáznak, hogy megnézhessék Koltay rockmusicaljét – állítja a producer

A Bors információi szerint a Hősök terét segít majd megtölteni az az ötezer diák, akiket buszokkal utaztatnak az előadásra. Látszatra kivezénylik őket a térre, de az igazgató cáfol.

– A premier előtti előadásunkra meghirdetett Memento 1956-os pályázatunkra óriási az érdeklődés a középiskolások, egyetemisták és oktatóik részéről. Ebben a pályázatban az említett célcsoport ingyenesen tekintheti meg a premier előtti bemutatót – mondja Bezzegh.