Megfosztották trónjától a Miss Universe-szépséget

Hiába lett az ország legszebbje, a dögös barna lánytól elvették a koronát.
Hiába lett az ország legszebbje, a dögös barna lánytól elvették a koronát.

Csupán négy hónapig élvezhette Puerto Rico Miss Universe győztese, Kristhielee Caride a körönával járó kiváltságokat, ugyanis a verseny helyi szervezői csütörtökön bejelentették: a 2016-os versenyen mégsem ő, hanem első udvarhölgye, Brenda Jimenez képviseli majd az országot. A magyarázat szerint a szépség ugyanis nem látta el a verseny megnyerésével járó kötelezettségeit: azaz nem igazán örült neki, ha fotózták vagy videózták. Ezzel pedig - szólt az indoklás - hatalmas károkat okozott a szervezetnek - számolt be a történtekről a US Magazine.

Egy tévéinterjúban a 24 éves Caride mindezt ki is fejtette a közelmúltban. „Egyszerűen nem szeretem a kamerákat” - nyilatkozta, amire a Miss Universe Puerto Rico rendezője, Desiree Lowry, aki szintén jelen volt az interjún, később így reagált szégyenkezve: „Arra vágytam, hogy nyeljen el a föld. A kameráknak mindig a legjobb arcod kell mutatnod. Magától érthetődő, hogy kamerák kereszttüzében van a győztes, és mindenféle kérdésre kell választ adnia.”

A trónfosztott szépségkirálynő később Facebook-oldalán kért bocsánatot a szerencsétlenül elsült interjú miatt. „Nem állt szándékomban bárkit is megbántani, nem akartak kárt okozni azoknak, akik segítettek nekem eljutni oda, ahol ma vagyok.”

Reméljük, az első udvarhölgyből Puerto Rico szépévé előlépett Brenda Azaria Jiménez nem követ el hasonló interjú-bakit, mint elődje.