Megalázták Vujity Tvrtkót Demcsák perében

Nem várt fordulatot vett Demcsák Zsuzsa és férje jogi vitája. A tanúként beidézett kollégát a vádlott ügyvédje hozta rendkívül kellemetlen helyzetbe.
Nem várt fordulatot vett Demcsák Zsuzsa és férje jogi vitája. A tanúként beidézett kollégát a vádlott ügyvédje hozta rendkívül kellemetlen helyzetbe.

Talán maga sem hitte, hogy életének legkellemetlenebb perceit kell majd átélnie: Vujity Tvrtko tegnap tanúként volt beidézve Demcsák Zsuzsa volt férjének büntetőügyében, akarata ellenére azonban ellopta a show-t Kiss József elől. A lopással, rongálással és testi sértéssel vádolt volt férj ugyanis kérdést sem tett fel volt felesége műsorvezetőtársának, az első adandó alkalommal csupán egy megjegyzést tett Tvrtkóra és a vallo­mására.

– A tanú nem elfogulatlan az ügyben – közölte Kiss József. Arra célzott, hogy szerinte a riporter és Zsuzsa nagyon jó barátok, olyannyira, hogy bizalmas titkait is megoszthatta vele… Majd a már ad­dig is alaposan megizzasztott riporter magánéleti dolgairól kezdett kendőzetlenül beszélni. Nem tudni, igaz-e a történet vagy sem, de olyan dolgokról beszélt, amelyek egy édesapának, egy férjnek is roppant kellemetlenek lehetnek. Tvrtkónak méltán eshetett zokon, hogy ilyen szavakat más szájából, egy bíróságon, egy nyilvános tárgyaláson, a sajtó jelenlétében kellett hallania. A volt férj mondatait döbbent csend fogadta. Tvrtko szintén döbbenten hallgatott. Talán arra gondolt, barátjával, Zsuzsával megosztott legféltettebb titkairól a volt férj is tudomást szerzett? Vagy arra hogy hogyan válaszoljon a hihetetlennek tűnő állításokra?

– Ebből a történetből egy szó sem igaz! Egy tisztességes, háromgyermekes apuka és család vagyunk – magyarázta, Tvrtko, majd hosszas tiltakozásba kezdett.

© Fotó: Knap Zoltán

Előbb a bíróság segítségét is kérte, hogy az elhangzottakból semmi ne jelenhessen meg a sajtóban, de dr. Sághi Borbála tájékoztatta, egy nyílt tárgyaláson az elhangzottak sorsáról ő nem dönthet. Ezt követően a riporter előbb csak kérte a sajtót, hogy legyünk megértőek, majd a biztonság kedvéért pereket is kilátásba helyezett. A Bors úgy döntött, nem szeretnénk kiteregetni egy jól működő család legféltettebb titkait, így nem írjuk le az elhangzottakat.

Vujity Tvrtkónak mindenesetre nemcsak ezért voltak kellemetlen percei a bíróság színe előtt. A bíró kérdésére Demcsák Zsuzsa állítólagos megverése kapcsán felidézte: 2012. augusztus 4-én, a hajnali órákban kapott a telefonjára egy képet barátjától, Zsuzsától: arcán sérülések, sebek. Aznap kora reggel a TV2-ben a sminkesek próbálták eltüntetni a nyomokat a műsorvezető arcáról.

– Azt mondta, szétverte a férje! Reszketett, félt – emlékezett Tvrtko.

Kiss József ügyvédjének kérdései azonban alaposan összezavarták.

– Mikor érkezett a kép? Mit kerestek hajnalban a tévében? Mikor sérülhetett meg Zsuzsa? – záporoztak a kérdések Tvrtko felé, aki következetesen kitartott a koráb­bi elbeszélése mellett. Majd jött a feketeleves.

© Fotó: Facebook

– Hajnalban nem mehettek be a televízióba, mert 4-én szombat volt, akkor nincs is műsoruk – közölte dr. Fekete Tamás, Tvrtko emlékei pedig azonnal bizonytalanná váltak.

– Lehet, hogy hétfőn voltunk bent, csak akkor találkoztunk. Nem emlékszem már! – magyarázta. Ezt követően arra sem emlékezett, vajon hét végén hív­ta-e a kép és a verés kapcsán telefonon, hogy érdeklődjön hogyléte felől. Csak valószínűsítette.

A tárgyalás kimenetelét Kiss József ügyvédje értékelte.

– Demcsák Zsuzsa a rendőrségen négyszer is úgy nyilatkozott, szombaton vettek látleletet, és két nappal korábban, azaz másodikán bántották. Ha ez igaz, ezt pénteken miért nem mondta senkinek? Miért nem látta senki, még a nézők sem? És miért harminchat órával később küld képet róla a kollégájának? Korábban azt mondta, azért augusztus 8-át említette a bántalmazás időpontjaként, mert aznap vette át a látleletet. De a látlelet kiállítási dátuma hogy lehet augusztus 9.? – tette fel a kérdéseit az ügyvéd. Válaszokat csak az ítélethirdetéskor kaphatunk.