Még most is Máté Péter a legnagyobb popsztár

A lányait távol tartotta a zenéléstől Máté Péter, de az unokái szerelmesek lettek a dallamokba. Nincs kizárva, hogy zenészek lesznek.
A lányait távol tartotta a zenéléstől Máté Péter, de az unokái szerelmesek lettek a dallamokba. Nincs kizárva, hogy zenészek lesznek.

Kiderült, melyik dal a legnépszerűbb: szerdán ugyanis az Artisjus közzétette azoknak a számoknak a listáját, amelyeket tavaly a leggyakrabban játszottak. A leghallgatottabbat Máté Péter írta, ez az Elmegyek című szerzeménye. A zenész családja a Borstól értesült a hírről.

– Nem szoktuk nyomon követni, éppen melyik játszási listán hol szerepelnek apu slágerei, de örülünk, amikor ilyen jó hírt hallunk – mondja Máté Dorottya, Máté Péter kisebbik lánya, akinek meglepő módon semmi köze a zenéhez. – Civilek vagyunk, és ez az életforma megfelel nekünk. Mi nem vagyunk az a família, amelynek tagjai a híres családtag posztereivel díszítik a falat, nem rendeztünk be emlékhelyet az udvarban, nem fogadunk rajongókat, és nem járunk zenészkörökbe. Édesapámra mindennap gondolok, de úgy, mint apura, nem, mint híres énekesre. Jó érzéssel tölt el persze, ha mondjuk egy esküvőn vagy a rádióban felcsendül valamelyik dala, olyankor mindig büszkeséget érzek, de ez minden, amit el tudok mondani arról, milyen egy híres ember gyermekének lenni – meséli Dorottya.

– Apu nem támogatta a zenei karrierünket. Amikor kicsi lányok voltunk, a nővérem zenélni szeretett volna. De nem engedte az édesapánk, talán mert tudta, nehéz kenyér. Én fotós lettem, és furcsa módon majdnem minden hétvégén belefutok édesapám egyik slágerébe, hiszen az Azért vannak a jó barátok című dal majd’ minden lagzin elhangzik – magyarázza.

Dorottya azt meséli, hogy míg őket, lányokat, mesterségesen távol tartották a zenétől, addig az ő és a nővére gyermekei, Máté Péter unokái ösztönösen kerültek közel a muzsikáláshoz.

– Mindkét gyermekem zenei iskolába jár, sőt a nővérem csemetéje is szerelmes a dallamokba – büszkélkedik Dorottya. – Nem tudom, hogy végül zenészek lesznek-e, de annyi már most biztos, hogy apám zeneszeretete nem veszett el a halálával. Bennük tovább él.