Meddig bírja cérnával a menesztett Azurák?

Bár Azurák Csabát azzal az indokkal menesztették a Tényektől, hogy új politikai háttérmagazinján kell dolgoznia, ennek nyoma sincs a TV2 tavaszi műsorstruktúrájában.
Bár Azurák Csabát azzal az indokkal menesztették a Tényektől, hogy új politikai háttérmagazinján kell dolgoznia, ennek nyoma sincs a TV2 tavaszi műsorstruktúrájában.

Hezitál Azurák Csaba a folytatást illetően – értesült TV2-s forrásból a Bors. A műsorvezető ugyanis egyelőre csak reménykedhet abban, hogy tényleg elindulhat majd az a műsor, amelyet szívügyének tekint. Mindezt egy hozzá közeli bennfentes közölte velünk.

– Csaba csak az erről szóló cikk megjelenése előtt néhány órával tudta meg, hogy Gönczi Gábor érkezik a helyére a híradóba. Ezt az esti órákban közölte ve­le a vezetője – mondta. – Érthető, hogy ezek után szeretné biztosan tudni, valóban megvalósulhat-e az a háttérműsor, ami régi álma. Ha igen, kellő motiváció a számára a folytatáshoz.

Már tavaly ősszel, jóval mostani trónfosztása előtt is hosszasan beszélt erről a csatorna egyik nagy sajtótájékoztatóján: – Nagyon hiányzik a TV2 felületéről egy olyan műsor, ahol dokumentarista, hosszabb oknyomozó riportok mehetnének. Régóta dolgozunk ezen – mondta akkor a tévés.

Egy másik forrásunk ugyanakkor megerősítette, Azurák új műsorát igenis komolyan gondolja a csatorna. Ez azonban csak ősszel kerülhet majd képernyőre, feltéve, ha Azurák bírja addig cérnával.

– Dirk Gerkensszel is egyeztetett már Csaba ezzel kapcsolatban. Ő belsős munkatárs, és úgy tudjuk, a státuszát illetően nem is várható változás – mondta informátorunk, ami annyit jelent: Azurák a hosszú felkészülési időszakban továbbra is megtarthatja havi kétmilliós fizetését.

Gönczit védik és támadják

Gönczi Gábor csatornaváltásának hírét a közvélemény nem fogadta egyöntetű örömmel. Bár ő a közösségi oldalán nem osztott meg semmit, így is kapott néhány megjegyzést követőitől. Más platformokon pedig százszám. „Jól döntöttél” – írják azok, akik egyetértenek vele és drukkolnak neki, mások neheztelnek rá. „Szégyellje magát!”, „Nem fog hiányozni!”, „Van az a pénz!” – ilyen és ezekhez hasonló megjegyzések érkeztek a BorsOnline-ra.