Mata Ricsi apja: Magunkra hagyott minket Friderikusz

Friderikusz Sándor pénzzel támogatta az Ének iskolájában megismert családot, mégis őt okolja a családfő, amiért kopogtatott a végrehajtó.
Friderikusz Sándor pénzzel támogatta az Ének iskolájában megismert családot, mégis őt okolja a családfő, amiért kopogtatott a végrehajtó.

Meghökkentő történettel állt elő Az ének iskolájában megismert Mata Ricsi édesapja, Ernő. Azt állítja, Friderikusz Sándor becsapta és kihasználta őt. Ezt annak ellenére hangoztatja, hogy a tehetséggondozó műsor akkori osztályfőnöke pénzzel segített a kilátástalan helyzetben lévő Matáékon. A hattagú család havi 104 ezer forintból élt.

Házhoz ment a jótevő

Friderikusz olyannyira szívén viselte a kisfiú sorsát, hogy személyesen látogatott el hozzájuk, hogy kitalálja, mivel tudna segíteni rajtuk. Az édesapa szerint Fridi felajánlotta, hogy kifizeti 1,6 milliós tartozásukat. Ottléte után kétszáz­ezer forintot adott a kezébe, és még a vállalkozása beindításában is segédkezett anyagilag. A férfi most mégis a műsorvezető ellen fordult.

– Amikor nálam volt Sándor, kérdezgetett mindenféle anyagi dolgokról, hogy mennyi a családom tartozása. Mondta, szedjek össze minden csekket. Kiszámolta fejben az összes tartozást, ami olyan 1,6 millió forint lett. Azt mondta, szívesen kifizeti, mivel nehéz anyagi helyzetben vagyunk. El is vitte a papírokat, de két hét múlva visszapostázta. Hónapokig hívogattam, hogy hogyan áll a tartozásom, mindig kitérő választ adott, majd egyszer csak közölte, hogy neki sem ideje, sem lehetősége nincs kifizetni – kezdte történetét Mata Ernő, aki elmondta, Fridi ezután arról érdeklődött, hogy mivel foglalkozik, miből tudna pénzt csinálni.

Sértődött apuka

A tévés szívét megérintette hát a család sanyarú sorsa, vette a fáradtságot, pénzt, időt nem kímélve mindent megtett azért, hogy segítsen a kis énekespalánta családján, ezért minden bizonnyal értetlenül áll a támadás előtt. Mata Ernő talán azt vette zokon, hogy tételesen el kellett számolnia azzal, hogy mire költi a showman pénzét?

– Hangfalakat építek és eladok. Azt mondta Friderikusz, két évig támogatna anyagilag, hogy a vállalkozásom beinduljon. A kettőnk közötti megállapodásról szerződés is készült. Első körben kaptam százezer forintot, és kijelölt egy férfit, hogy a munkámat és a ki­adásaimat felügyelje. A szerződés szerint havonta hó végén számlát kellett küldenem a kiadásokról és a bevételekről. A felügyelőm azt mondta a második százezer forint után, hogy elég az is, ha tételesen leírom, mit mire költöttem. Kaptam egy értesítést ezután, hogy a Friderikusz Alapítvány megszünteti a támogatást, mert szerződést szegtem. Pedig csak azt csináltam, amit a férfi mondott! – állítja Ricsi édesapja.

Végrehajtás

Mata Ernő érthetetlen módon Friderikuszt okol mindenért. Többek között azért is a műsorvezetőre mutogat, mert a végrehajtó vonni kezdte a tartozásukat.

– 104 ezer forint volt a közmunkás közös fizetésünk, amíg Sándor meg nem bolygatta a végrehajtónál az elmaradásunkat. Azonnal leterhelték a fizetésünket, így már csak 76 ezer forintunk van a négy gyermekünkre! Na­gyon bánom, hogy a sikeres vállalkozás reményében még hat­havi fizetésemet is arra költöttem, hogy egy műhelyt kialakítsak magamnak! – panaszkodott a férfi. Szerettük volna megkérdezni Friderikusz Sándort is az ügyről, de nem sikerült a témában szóra bírnunk.