Celeb

Mata Ricsi apja: Magunkra hagyott minket Friderikusz

Bors

Létrehozva: 2016.01.02.

Friderikusz Sándor pénzzel támogatta az Ének iskolájában megismert családot, mégis őt okolja a családfő, amiért kopogtatott a végrehajtó.

Meghökkentő történettel állt elő Az ének iskolájában megismert Mata Ricsi édesapja, Ernő. Azt állítja, Friderikusz Sándor becsapta és kihasználta őt. Ezt annak ellenére hangoztatja, hogy a tehetséggondozó műsor akkori osztályfőnöke pénzzel segített a kilátástalan helyzetben lévő Matáékon. A hattagú család havi 104 ezer forintból élt.

Házhoz ment a jótevő

Friderikusz olyannyira szívén viselte a kisfiú sorsát, hogy személyesen látogatott el hozzájuk, hogy kitalálja, mivel tudna segíteni rajtuk. Az édesapa szerint Fridi felajánlotta, hogy kifizeti 1,6 milliós tartozásukat. Ottléte után kétszáz­ezer forintot adott a kezébe, és még a vállalkozása beindításában is segédkezett anyagilag. A férfi most mégis a műsorvezető ellen fordult.

– Amikor nálam volt Sándor, kérdezgetett mindenféle anyagi dolgokról, hogy mennyi a családom tartozása. Mondta, szedjek össze minden csekket. Kiszámolta fejben az összes tartozást, ami olyan 1,6 millió forint lett. Azt mondta, szívesen kifizeti, mivel nehéz anyagi helyzetben vagyunk. El is vitte a papírokat, de két hét múlva visszapostázta. Hónapokig hívogattam, hogy hogyan áll a tartozásom, mindig kitérő választ adott, majd egyszer csak közölte, hogy neki sem ideje, sem lehetősége nincs kifizetni – kezdte történetét Mata Ernő, aki elmondta, Fridi ezután arról érdeklődött, hogy mivel foglalkozik, miből tudna pénzt csinálni. 

Sértődött apuka

A tévés szívét megérintette hát a család sanyarú sorsa, vette a fáradtságot, pénzt, időt nem kímélve mindent megtett azért, hogy segítsen a kis énekespalánta családján, ezért minden bizonnyal értetlenül áll a támadás előtt. Mata Ernő talán azt vette zokon, hogy tételesen el kellett számolnia azzal, hogy mire költi a showman pénzét?

– Hangfalakat építek és eladok. Azt mondta Friderikusz, két évig támogatna anyagilag, hogy a vállalkozásom beinduljon. A kettőnk közötti megállapodásról szerződés is készült. Első körben kaptam százezer forintot, és kijelölt egy férfit, hogy a munkámat és a ki­adásaimat felügyelje. A szerződés szerint havonta hó végén számlát kellett küldenem a kiadásokról és a bevételekről. A felügyelőm azt mondta a második százezer forint után, hogy elég az is, ha tételesen leírom, mit mire költöttem. Kaptam egy értesítést ezután, hogy a Friderikusz Alapítvány megszünteti a támogatást, mert szerződést szegtem. Pedig csak azt csináltam, amit a férfi mondott! – állítja Ricsi édesapja.

Végrehajtás

Mata Ernő érthetetlen módon Friderikuszt okol mindenért. Többek között azért is a műsorvezetőre mutogat, mert a végrehajtó vonni kezdte a tartozásukat.

– 104 ezer forint volt a közmunkás közös fizetésünk, amíg Sándor meg nem bolygatta a végrehajtónál az elmaradásunkat. Azonnal leterhelték a fizetésünket, így már csak 76 ezer forintunk van a négy gyermekünkre! Na­gyon bánom, hogy a sikeres vállalkozás reményében még hat­havi fizetésemet is arra költöttem, hogy egy műhelyt kialakítsak magamnak! – panaszkodott a férfi. Szerettük volna megkérdezni Friderikusz Sándort is az ügyről, de nem sikerült a témában szóra bírnunk.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162257_auto_resized.jpg
origo.hu

Megvan Szoboszlaiék új edzője, de van egy kis probléma

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714104018
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162121_auto_resized.jpg
ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714104018
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162794_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő